Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Foto Vremea 8 decembrie 2021. Diferențe mari de temperatură între nordul și sudul României

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de miercuri, 8 decembrie 2021.

de Redactia Observator

la 07.12.2021 , 15:41

În noaptea de marți spre miercuri cerul va fi mai mult noros și temporar se vor semnala precipitații mai ales în jumătatea de sud-est a țării, iar cantitățile de apă vor depăși 10...15 l/mp și izolat 20...25 l/mp. În zonele de deal și de munte și local în centrul, nordul și nord-estul țării vor fi precipitații mai ales sub formă de ninsoare, iar în regiunile sudice și sud-estice vor predomina ploile. Cu o probabilitate mai ridicată spre dimineață, pe arii restrânse în Moldova se va depune polei. În zona montană și submontană, stratul de zăpadă nou depus va fi pe alocuri consistent.  Vântul va avea intensificări la munte, în est, în sud-est și în extremitatea sud-vestică, cu viteze în general de 45?55 km/h; pe crestele montane și pe alocuri în Moldova ninsoarea va fi viscolită. Temperaturile minime se vor situa între -5 și 6 grade. Izolat se va semnala ceață.

Vremea 8 decembrie 2021

Vremea se va răci în jumătatea de nord a țării, în timp ce în restul zonelor valorile termice se vor situa în jurul celor normale pentru această dată. Cerul va avea înnorări în sudul, estul și centrul teritoriului, iar pe parcursul zilei vor fi precipitații predominant sub formă de ninsoare în cea mai mare parte a Moldovei, local în Transilvania și mai ales ploi în Dobrogea, Muntenia și izolat în Oltenia. La munte temporar va ninge. La începutul zilei, în Moldova pe arii restrânse vor fi depuneri de polei. În celelalte regiuni, cerul va fi temporar noros, iar probabilitatea pentru precipitații va fi redusă. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare, ziua în regiunile estice și în zona Carpaților de Curbură viscolind ninsoarea, iar noaptea în sudul Banatului și pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între -3 grade în nordul Moldovei și 9...10 grade pe litoral, iar cele minime în general între -7 și 1 grad. În zonele joase, mai ales noaptea, pe alocuri se va semnala ceață cu depunere de chiciură.

Articolul continuă după reclamă

Prognoza meteo București

Vremea se va menține predominant închisă, iar mai ales în primele ore ale zilei trecător va ploua slab sau va burnița. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 6 grade, iar cea minimă va fi de -1...0 grade. Spre sfârșitul intervalului se va semnala ceață, cu o probabilitate mai ridicată în zona preorășenească.

Vremea la munte

Vremea se va menține predominant închisă. Mai ales pe parcursul zilei, temporar va ninge în Carpații Orientali și de Curbură și pe arii mai restrânse în celelalte zone montane. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare, ziua în zona Carpaților de Curbură, viscolind ninsoarea, iar noaptea pe creste unde va spulbera zăpada.  Valorile termice nu vor avea variații semnificative față de ziua precedentă.

Cum va fi vremea în Europa

Cerul va avea înnorări în sud-vestul, nord-vestul, nordul și estul continentului unde local se vor semnala precipitații sub formă de ploaie, lapoviță și ninsoare. Izolat, se vor acumula cantități mai însemnate. În zonele învecinate bazinului vestic al Mării Mediterane, instabilitatea atmosferică se va accentua astfel încât vor fi precipitații și sub formă de de aversă, însoțite de descărcări electrice. În restul continentului precipitații slabe se vor semnala pe arii restrânse. Vântul va avea intensificări în vestul și sudul continentului și pe arii restrânse în rest. Temperaturile vor coborî ușor față de intervalul anterior în zona sud-vestică a Europei, iar în rest nu vor avea variații semnificative.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Vremea » Vremea 8 decembrie 2021. Diferențe mari de temperatură între nordul și sudul României