Antena Meniu Search
x

Foto Vremea 8 mai 2022. Ploi și descărcări electrice în nordul și nord-estul țării

Vremea în România. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de duminică, 8 mai 2022.

de Redactia Observator

la 07.05.2022, 15:47

fetiță cu umbrelă în ploaie
Vremea 8 mai 2022. Ploi și descărcări electrice în nordul și nord-estul țării - Shutterstock (imagine ilustrativă)

În noaptea de sâmbătă spre duminică în regiunile nordice și nord-estice, precum și la munte, vor fi înnorări trecătoare și izolat se vor semnala ploi slabe de scurtă durată. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, mai mult senin în sud și sud-est. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile minime se vor situa, în general, între 2 și 12 grade. Spre sfârșitul intervalului, izolat, se va forma ceață.

Cum va fi vremea duminică 8 mai 2022

Vremea se va menține ușor mai caldă decât în mod normal la această dată în regiunile intracarpatice și normală termic în cele extracarpatice. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate după-amiaza și seara, când local în regiunile nordice și nord-estice, precum și la munte și pe arii mai restrânse în centru vor fi averse, frecvente descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Ploile vor avea și caracter torențial, izolat cantitățile de apă vor depăși 15...20 l/mp și vor fi posibile căderi de grindină. Temperaturile maxime se vor încadra între 14...15 grade pe litoral și 26 de grade în Banat și Crișana, iar cele minime între 3 și 14 grade. Pe suprafețe mici, dimineața și noaptea, va fi ceață.

Prognoza meteo București

Pe acelaşi subiect

Vremea va fi frumoasă și se va încălzi ușor. Cerul va fi variabil, mai mult senin în prima parte a intervalului, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 22...23 de grade, iar cea minimă de 6...9 grade.

Vremea la munte

Vremea va fi în general instabilă după-amiaza și seara, când cerul va prezenta înnorări temporare și local se vor semnala averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Ploile vor avea și caracter torențial, izolat cantitățile de apă vor depăși 15...20 l/mp și vor fi posibile căderi de grindină. Valorile termice nu vor avea variații semnificative și se vor situa în jurul celor specifice perioadei.

Vremea pe litoral

Vremea va fi predominant frumoasă și relativ normală termic. Cerul va fi variabil la senin, iar vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări ziua. Temperaturile maxime se vor încadra între 14 și 17 grade, iar cele minime între 8 și 12 grade. Noaptea, trecător, vor fi condiții de ceață. Temperatura apei mării va avea valori cuprinse între 14 și 17 grade.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Vremea » Vremea 8 mai 2022. Ploi și descărcări electrice în nordul și nord-estul țării