Antena Meniu Search
x

Vremea pe 9 iulie. Săptămâna începe sub cod portocaliu de ploi și vijelii

Vremea pe 9 iulie se agravează sub aspectul precipitațiilor, dar mai ales al inundațiilor. Prognoza meteo avertizează că ploile și furtunile se extind în țară, amplificând pericolul de inundații.

Vremea pe 9 iulie se agravează sub aspectul precipitațiilor, dar mai ales al inundațiilor. Prognoza meteo avertizează că ploile și furtunile se extind în țară, amplificând pericolul de inundații.

NOAPTEA DE DUMINICĂ SPRE LUNI: Cerul va fi noros. În Oltenia, Muntenia, Banat, Transilvania şi la munte vor fi averse care vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantităţi de apă de peste 20 l/mp şi izolat 40...50 l/mp. În restul teritoriului astfel de fenomene se vor produce pe arii mai restrânse. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări de scurtă durată în timpul ploilor. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 12 şi 22 de grade.

Vremea 9 iulie în țară

Luni, vremea va fi instabilă şi în general închisă. În cea mai mare parte a ţării vor fi averse, ce vor avea şi caracter torenţial, însoţite de descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, izolat cu aspect de vijelie. În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra pe arii relativ extinse cantităţi de apă de peste 20...25 l/mp, iar în Oltenia, Muntenia, Transilvania, Banat şi sud-vestul Moldovei, pe arii restrânse de 50...80 l/mp. Vor fi condiţii de grindină. De altfel, un cod portocaliu de ploi și furtuni e valabil până marți în multe județe. Temperaturile maxime, sub cele normale pentru această perioadă în majoritatea regiunilor, vor fi cuprinse între 19 şi 29 de grade, iar cele minime între 12 şi 22 de grade. Presiunea atmosferica va oscila imperceptibil într-un domeniu de valori mai mici decât cea normală.

Pe acelaşi subiect

ÎN BUCUREȘTI: Vremea va fi răcoroasă şi în general instabilă. Cerul va fi noros. Prognoza meteo transmite că se vor semnala averse însemante cantitativ şi însoţite de descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 25 de grade, iar cea minimă va fi de 16...17 grade. Presiunea atmosferica va fi aproape staţionară, la o valoare mai mică decât cea normală.

Harta ANM cu vremea pe 9 iulie

LA MUNTE: Vremea va fi instabilă, cu înnorări temporar accentuate şi pe arii extinse averse, ce vor mai avea şi caracter torenţial, însoţite de descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Cu precădere în Carpaţii Occidentali şi în Carpaţii Meridionali, cantităţile de apă vor depăşi 20...25 l/mp şi pe arii restrânse 50...80 l/mp şi vor fi condiţii de grindină. Variaţiile termice vor fi nesemnificative.

LA MARE: Vremea va fi în general instabilă, anunță ANM. Cerul va prezenta înnorări temporare şi îndeosebi în cursul după-amiezii, trecător, vor fi averse si descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări de scurtă durată, asociate averselor. Temperaturile maxime se vor încadra între 26 şi 28 de grade, iar cele minime între 20 şi 22 de grade. Temperatura apei mării va avea valori de 24 ... 25 de grade.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Vremea » Vremea pe 9 iulie. Săptămâna începe sub cod portocaliu de ploi și vijelii