Antena Meniu Search
x

Vremea extremă în Europa încurcă planurile de concediu

E anul în care parcă nici nu mai ştim cum să ne programăm concediul. Din pricina vremii, pentru că trăim o vară cu vreme neobişnuită în întreaga lume. Suedia cunoaşte, zilele acestea, cele mai fierbinţi temperaturi din ultimii 250 de ani, iar în Germania, pista unui aeroport s-a topit sub soarele puternic.

Vezi și

E anul în care parcă nici nu mai ştim cum să ne programăm concediul. Din pricina vremii, pentru că trăim o vară cu vreme neobişnuită în întreaga lume. Suedia cunoaşte, zilele acestea, cele mai fierbinţi temperaturi din ultimii 250 de ani, iar în Germania, pista unui aeroport s-a topit sub soarele puternic. În Grecia, după foc, vin furtunile iar Ministerul Afacerilor Externe a şi lansat o atenţionare de călătorie, pentru cei care îşi petrec vacanţele acolo În fiecare an sunt peste un milion de români care îşi petrec vacanţa acolo.

Incendiile devastatoare de lângă Atena nu i-au speriat turişti. Pe aeroportul din capitala Greciei, aterizează zilnic curse cu sute de români.

Sunt oameni care şi-au păstrat vacanţele fără să ezite. Mai ales că nu şi-au cumpărat sejururi pe continent, în zona mistuită de foc, ci în insule.

MAE a lansat un nou avertisment de călătorie, pentru Grecia. De data aceasta, vizează zonele turistice preferate de români. Vor fi furtuni, timp de mai multe zile, inclusiv în Creta sau Peloponez. Pentru cei care şi-au plănuit vacanţele în restul Europei, sunt alte probleme.

În Suedia, canicula fără precedent a provocat incendii de pădure, fenomen cu totul neobişnuit la o asemenea latitudine. Tot din cauza căldurii şi a secetei un incendiu a izbucnit şi într-o pădure de lângă Berlin.

La Paris s-au atins 37 - 38 de grade, temperatură aşteptată şi în zilele următoare.

În România, litoralul rămâne plin în ciuda furtunilor care lovesc aproape o dată la două zile.

Doar în acest weekend sunt aşteptaţi pe litoralul românesc al Mării Negre peste 120.000 de turişti.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Vremea » Vremea extremă în Europa încurcă planurile de concediu