Antena Meniu Search
x

Vremea s-a schimbat radical în doar câteva ore. Un val de aer polar a intrat prin vestul ţării şi a adus frig, ploi şi vânt

Furtunile au blocat deja circulaţia în mai multe oraşe, dar şi pe calea ferată. Iar temperaturile au scăzut brusc în mai multe zone, sunt diferenţe chiar şi de 19 grade de la o zi la alta.

de Redactia Observator

la 04.10.2019, 11:14

Vezi și

Furtunile au blocat deja circulaţia în mai multe oraşe, dar şi pe calea ferată. Iar temperaturile au scăzut brusc în mai multe zone, sunt diferenţe chiar şi de 19 grade de la o zi la alta. Şi e doar începutul. Meteorologii ne sfătuiesc să scoatem din dulap hainele groase şi să nu plecăm de acasă fără umbrele.

S-au rupt norii în Bacău. 30 de minute a plouat torenţial, suficient ca mai multe străzi să fie inundate. Cu greu au putut înainta şoferii prin apa de o jumătate de metru.

Iar în judeţul Suceava, o furtună puternică a rupt mai mulţi copaci, care au căzut pe calea ferată. Trei trenuri au rămas blocate între Suceava şi Bistriţa, iar altul, pe ruta Iaşi-Timişoara, a avut o întarziere de două ore.

Şi orădenii au experimentat răcirea bruscă. De la cele 29 de grade au trecut la 10. Terasele s-au golit, umbrelele de soare au fost strânse, iar oamenii nu au mai ieşit din case fără un strat gros de haine. 

De la o extremă la alta au trecut şi reşiţenii. În doar 24 de ore, temperaturile au scăzut brusc de la 26 de grade, la 14. Iar nopţile vor şi mai reci, sub pragul îngheţului, spun meteorologii.

O masă uriaşă de aer polar a venit dinspre Peninsula Scandinavă şi a adus frigul şi ploile. Toamna rece va ajunge şi în sud. În Capitală, de la 30 de grade, nu se vor înregistra mai mult de 13 şi va ploua.

Şi pe litoral, temperaturile vor scădea până la 18 grade şi va ploua.

Până la sfârşitul săptămânii va fi frig în toată ţară, anunţă meteorologii. Cel mai periculos pentru sănătate rămâne însă şocul termic. Medicii spun că ne putem aştepta la o explozie de viroze.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Vremea » Vremea s-a schimbat radical în doar câteva ore. Un val de aer polar a intrat prin vestul ţării şi a adus frig, ploi şi vânt