Antena Meniu Search
x

Schimbare dramatică a vremii în zilele următoare. Temperaturi caniculare, se vor depăşi 32 de grade

Vremea se va îmbunătăţi dramatic începând de miercuri, 11 iulie, iar temperaturile vor ajunge la valori foarte ridicate, de 32, 33 de grade Celsius. Şefa ANM a precizat că până miercuri, în toată ţara vor cădea precipitaţii importante şi se vor manifestea fenomene meteo periculoase.

După ploi şi inundaţii, vine canicula în România
Vremea se schimbă dramatic în doar câteva zile - Administratia Nationala de Meteorologie-Prognoza

Vremea se va îmbunătăţi dramatic începând de miercuri, 11 iulie, iar temperaturile vor ajunge la valori foarte ridicate, de 32, 33 de grade Celsius.

Şefa ANM a precizat că până miercuri, în toată ţara vor cădea precipitaţii importante şi se vor manifestea fenomene meteo periculoase.

"În a doua parte a săptămânii vorbim de o încălzire de la o zi la alta, încât să ajungem la valori în special în sudul României, de 31, 32, chiar 33 de grade. Valorile for fi uşor peste cele normale acestei perioade. Vom regăsi vremea de vară în a doua parte a săptămânii, când mercurul termometrelor vor urca spre valorile specificate. După care, din iulie putem vorbi despre valori termice apropiate de normal, din punct de vedere al temperaturilor, de 28-30 de grade Celsius. Cu siguranţă ne aşteptăm ca în ultima decadă a acestei luni să avem acele zile caniculare, care să ne amintească faptul că vara în România aduce şi zile de acest gen", a precizat directorul Administrație Naționale de Meteorologie, Elena Mateescu, la Antena3.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o alertă generală pentru România, atât Cod Portocaliu, cât şi Cod Galben, valabilă până marţi, 10 iulie. Atenţionarea meteo Cod Galben a intrat în vigoare la ora 11 şi se va manifesta prin ploi puternice, vijelii, grindină şi descărcări electrice în majoritatea regiunilor ţării.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Vremea » Schimbare dramatică a vremii în zilele următoare. Temperaturi caniculare, se vor depăşi 32 de grade