Meniu
Search
x

Video Zăpadă de peste 1 metru și jumătate la Bâlea Lac. Ninge de ore bune pe Transfăgărășan, unde riscul de avalanșă e de gradul 3

Ninsori abundente la Bâlea Lac, pe Transfăgărășan, unde stratul de zăpadă măsoară peste 1 metru jumătate, cel mai mare din ţară. Salvamontiștii ne avertizează că riscul de avalanşă este de gradul 3, pe o scară de la 1 la 5.

De Redactia Observator la 18.12.2021, 14:45
Vezi și

Ninge de ore bune la Bâlea Lac, unde a fost măsurat cel mai mare strat de zăpadă din ţară, de peste un metru și jumătate. În toate zonele din Munţii Făgăraş şi Bucegi, aflate la peste 1.800 de metri altitudine, riscul de avalanşă este de gradul 3, pe o scară de la 1 la 5.

  • 111 cm Vf Omu 
  • 71 cm Semenic 
  • 39 cm Păltiniș 
  • 38 cm Țarcu 
  • 30 cm Parâng 
  • 27 cm Predeal 
  • 20 cm Sinaia

Vremea la munte, în următoarele ore

Vor fi înnorãri persistente şi temporar va ninge, ziua pe suprafeţe restrânse, iar noaptea în cea mai mare parte a zonei montane. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri  în zona montanã înaltã a Carpaţilor Meridionali şi de Curburã, cu rafale de peste 80...90 km/h viscolind ninsoarea şi spulberând zãpada, condiţii în care vizibilitatea va scãdea semnificativ.

Pe acelaşi subiect

Temperatura aerului va scãdea faţã de intervalul anterior.

Cod galben de ninsori şi vânt puternic în 13 judeţe, până luni dimineaţa

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, vineri, o atenţionare cod galben de ninsori moderate cantitativ şi intensificări ale vântului, valabilă până luni dimineaţa, în zone din 13 judeţe. Astfel, în intervalul 17 decembrie, ora 10:00 - 20 decembrie, ora 10:00, la altitudini de peste 1.700 de metri, în Carpaţii Meridionali şi de Curbură va ninge şi se va depune strat nou de zăpadă, local consistent. Vântul va prezenta temporar intensificări, cu rafale de peste 80 - 90 km/h, viscolind ninsoarea. Astfel de fenomene se vor semnala şi în restul zonei montane, dar la intensităţi mai mici.

Judeţele vizate de atenţionarea cod galben sunt: Vrancea, Buzău, Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Vâlcea, Gorj, Caraş-Severin, Hunedoara, Alba, Sibiu, Braşov şi Covasna. 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Vremea » Zăpadă de peste 1 metru și jumătate la Bâlea Lac. Ninge de ore bune pe Transfăgărășan, unde riscul de avalanșă e de gradul 3

Breaking News

BNR a majorat dobânda cheie la 6,25% pe an, de la 5,50%

BNR a majorat dobânda cheie la 6,25% pe an, de la 5,50%