Antena Meniu Search
x

Video Programul "Masă Caldă" a ajuns motiv de ceartă printre elevi, deoarece mâncarea nu ajunge pentru toţi. Doar un sfert dintre şcoli primesc hrană

Promisiunea guvernului - o masă caldă elevilor - se transformă în ecuaţie cu mai multe necunoscute. Doar una din cinci şcoli s-a înscris în program şi nici acolo nu primesc toţi elevii hrană, spune raportul unui ONG. Mai grav, mâncarea de la stat, singura masă caldă pentru mulţi copii, a ajuns motiv de ceartă în clase, fiindcă nu ajunge pentru toţi. 

Mădălina Iacob
de Mădălina Iacob

la 18.04.2024, 20:54

Vezi și

La şcoala din Drăgoeşti, Ialomiţa, învaţă 44 de copii. Doar trei vin cu pacheţel de acasă. Ceilalţi ar trebui să primească mâncare prin programul guvernamental Masa Sănătoasă, dar statul le oferă doar biscuiţi şi mere - şi asta numai de o săptămână. Copiii visează, însă, la altceva... 

Copiii vin la şcoală pe stomacul gol

Anişoara Fătu, învăţătoare: Sunt multi copii care vin dimineata pe stomacul gol, si stiti ca sa faci educatie pe stomacul gol este foarte greu. 

Copiii pentru care statul nu are bani nu pleacă, însă, flămânzi de la şcoală. O organizaţie neguvernamentală le trimite mâncare caldă. 

Pe acelaşi subiect

Dumitru Corina, învăţătoare: Vin fara pachet, de aceea masa calda este foarte asteptata, ma intreaba de multe ori cand vine masa. Sunt copii care nu au posibilitate. 

Doar o treime dintre şcoli primesc mâncare caldă pentru copii

Din peste 450 de şcoli înscrise în programul guvernamental, doar o treime primesc mâncare caldă pentru copii. 

Mădălina Iacob, reporter ObservatorIar acolo unde programul exista, de cele mai multe ori, masa calda s-a transformat in masa rece pentru copii. Doar 28 la suta dintre scolile din Romania servesc acum mancare calda elevilor, in timp ce restul au optat pentru o varianta mai simpla - un sandvis pentru fiecare copil. Din pacate, pentru multi dintre ei, aceasta este singura masa a zilei. 

20% dintre scoli au raportat că elevii încep să se certe între ei pentru că nu toţi primesc mâncare - sunt selectaţi în funcţie de note şi absenţe, arată un studiu World Vision. 

Mihaela Nabăr - specialist educatie: Creează divergene in salile de clasa, in unitatile scolare, de ce? Pentru ca datorita criteriilor metodologice de selectie a copiilor care sa aiba acces la programul masa calda nu toti copiii dintr o scoala au acces si nu toti copiii dintr-o clasa au acces. 

Ministerul Educaţiei susţine, însă, că nu a primit plângeri de discriminare de la elevi sau părinţi. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Educatie » Programul "Masă Caldă" a ajuns motiv de ceartă printre elevi, deoarece mâncarea nu ajunge pentru toţi. Doar un sfert dintre şcoli primesc hrană