Antena Meniu Search
x

Video Concurs de dezbateri la Braşov. Cei mai buni elevi din oraş, aleşi în finala competiţiei

O temă pusă în dezbatere şi două echipe care susţin sau contestă această temă. Un duel al ideilor, bine documentate şi ordonate riguros. Aşa arată o rundă de dezbateri pentru elevii de gimnaziu. Cei mai buni vorbitori au fost aleşi vineri, în finala unui concurs desfăşurat la Braşov.

de Redactia Observator

la 21.04.2024, 09:31

Vezi și

Tema a fost - muzica secolului 21 dăunează minorilor. Două echipe, a câte trei elevi susțin sau contestă moțiunea, în fața unor arbitri. Totul, sub o riguroasă disciplină a timpului. Mara, Andreea și Darius sunt elevi la o școală din Brașov.

Andreea Babiuc, elevă: Ne-am centralizat pe această idee, am făcut argumente legate de comportamentul minorilor. Adică toate argumentele s-au centralizat pe ideea de comportamentul minorilor.

Darius Lupu, elev: Înainte de meci, venim cu o strategie, dar, dacă este o echipă care pune bețe în roate, ca să zic pe românește, trebuie să mai schimbăm câte un pic, ca să putem să câștigăm și să dăm și rezultate mai bune.

Jucătorii au sarcini precise, în argumentarea temei, iar rigoarea fiecăruia influențează rezultatul final al meciului. Arbitrii punctează în egală măsură conținutul ideilor expuse și retorica folosită, limbajul corporal și strategia argumentației. 

Mara Teodoridis, elevă: Mi se pare că este o oportunitate frumoasă, de a-ți spune ideile și de a le expune într-un mod foarte bun și profesional.

Daniel Zamfir, profesor coordonator: Până să ajungi să ai un discurs de patru minute, cum a fost această competiție, trebuie să ajungi să înveți care sunt mecanismele prin care ajungi la acel discurs, cum să livrezi acel discurs, astfel încât să fii cât mai liber, cum să-ți structurezi gândurile.

Mara, Andreea și Darius au fost cei mai buni din 15 echipe, înscrise la faza județeană din Brașov a Olimpiadei naționale de dezbateri.

Silviana Cioceanu, inspector ISJ Brașov: Ei se pregătesc pentru aceste moțiuni fără să știe, atunci când joacă, dacă vor fi Guvern sau Opoziție și, practic, ei se pregătesc să își asume orice rol, din acestea două.

Finala Olimpiadei naționale de dezbateri, pentru elevi de clasele a șaptea și a opta se desfășoară între 7 și 13 mai, la Oradea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 5 voturi
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Educatie » Concurs de dezbateri la Braşov. Cei mai buni elevi din oraş, aleşi în finala competiţiei