Video Au doar 10 ani şi o imaginaţie fără limite: 6 elevi din Iaşi reprezintă România la competiţia de robotică din Hong Kong
Șase copii de clasa a IV-a din Iași s-au calificat la cea mai importantă competiție mondială de robotică ce va avea loc vara aceasta la Hong Kong. Elevii au construit roboţi de jucărie cu care au cucerit juriul din România.
Roboţi, case, săli de spectacole, orice construcţie a prins viaţă în mâinile elevilor din Iaşi. Au doar 10 ani şi o imaginaţie fără limite.
Campioni la construcţii de jucării
Ilinca, Sofia, Luca, Darius, Robin și Tudor vor reprezenta România la cea mai importantă competiție internațională de robotică la grupa lor de vârstă. Zilele trecute au câștigat calificarea la București cu figurinele din plastic.
"Aceste lucruri ne pot ajuta într-un fel să ne dezvoltăm creativitatea şi imaginaţia, deoarce putem construi diverse lucruri. Dacă ne unim ideile putem face una şi mai buna", spune Darius Chifan, elev.
- Concurs de dezbateri la Braşov. Cei mai buni elevi din oraş, aleşi în finala competiţiei
- Programul "Masă Caldă" a ajuns motiv de ceartă printre elevi, deoarece mâncarea nu ajunge pentru toţi. Doar un...
- Matematicianul medaliat cu aur, înscris în campania Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României: e o...
- Un microbuz şcolar a ars ca o torţă după impactul frontal cu un autoturism. Două persoane, transportate la...
- "Nu există să n-o faci". Alexandra a murit din prea multă iubire, după ce a stat câteva luni în cel mai...
"Lego-ul este o joacă infinită pentru că poţi să faci ce vrei, dar este şi o joacă responsabilă. Trebuie să-ţi asumi ce faci şi în ce lucruri te bagi. Nu mi-am imaginat niciodată că şcoliţa noastră o vom pune pe harta mondială a roboticii", adaugă Ilinca Cărăușu, elevă.
"Am răspuns cel mai bine provocării de anul acesta, tema fiind arta", arată Sofia Bodoga, elevă. "De exemplu, în anotimpul de vară am construit: o scenă principală în aer liber, un parc pentru dansatori, Un club de literatură în care oamenii pot să-şi exprime opiniile despre cărţile citite", mai spune Ilinca Cărăușu, elevă.
Şi priceperea la programare a jucat un rol important în proiect. "Trebuia să gândesc programe cum ar fi acesta. Cred că acum merge. Merge lego cu muzica", spune Robin Hârtopanu, elev. "Când îmi iese un program mă simt foarte fericit", mărturiseşte Tudor Gherasim, elev. "Îi ajută pe copii să-şi dezvolte gândirea critică, abilităţile de comunicare. Au înţeles robotica ca pe o joacă, totul a fost privit în mod jucăuş", spune Claudia-Filareta Cărăușu, directoarea Școlii Primare "Carol I".
Elevii de clasa a patra ai școlii "Carol I" vor reprezenta România în Hong Kong, la începutul lunii august. Va fi o bătălile grea. 180 de echipe, din toată lumea, se luptă pentru a câştiga locul I la campionat.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰