Antena Meniu Search
x

Video Calendarul înscrierii la creșă și grădiniță 2024. Model de cerere, pentru dosarul de înscriere în învăţământul preşcolar

Înscrierea la creșă și grădiniță 2024. Iată calendarul înscrierii la grădiniţă şi creşă, în funcţie de care părinţii pot merge la unităţile de învăţământ. De asemenea, regăsiţi aici şi un model de cerere tip, pentru dosarul de înscriere în învăţământul preşcolar. În perioada înscrierilor, la nivelul fiecărui inspectorat școlar va fi disponibil un număr Telverde, unde părinții vor putea suna pentru a primi informațiile de care au nevoie pentru înscrierea copiilor.

de Angela Bertea

la 25.04.2024, 08:21

Vezi și

Înscrierea la creșă și grădiniță 2024. "Conform calendarului, părinţii care vor să îşi înscrie copiii la creşă sau la grădiniţă pot face acest lucru în perioada 27 mai - 14 iunie. Iar dacă e să vorbim despre vârste, ei bine, la creșă pot fi înscriși copiii care au între 3 luni și 3 ani, iar la grădiniță cei care au vârste cuprinse între 3 și 6 ani", transmite Angela Bertea, reporter Observator.

Înscrierea la creșă și grădiniță 2024

"Pentru înscriere, părinții trebuie să completeze o cerere tip, ce trebuie să se regăsească în dosarul de înscriere al copilului alături de alte acte necesare. Prima etapă de înscriere se va încheia pe 14 iunie, odată cu afișarea listelor cu copiii înscrişi, dar și a numărului de locuri rămase libere", transmite Angela Bertea, reporter Observator.

"După care, de pe 17 iunie și până pe 5 iulie, va urma etapa a doua de înscrieri. Ulterior, cea de ajustări. În situația în care într-o creşă sau într-o grădiniță cererile de înscriere depășesc numărul locurilor disponibile, se vor aplica criteriile de departajare", transmite Angela Bertea, reporter Observator.

Pe acelaşi subiect

Părinții interesați să afle informații suplimentare pot accesa site-urile inspectoratelor școlare sau ale unităților de învățământ respective, ori pot solicita informații direct de la creșe sau grădinițe. Mai mult, vor putea apela numărul Telverde ce va fi disponibil în perioada înscrierilor, la nivelul fiecărui inspectorat şcolar.

Reînscrierea la creşă sau grădiniţă

Tot luna viitoare, în perioada 20-24 mai, va avea loc reînscrierea copiiilor care frecventează deja creșele sau grădinițele.

Documente: Cerere_inscriere_invatamant_prescolar.pdf

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Educatie » Calendarul înscrierii la creșă și grădiniță 2024. Model de cerere, pentru dosarul de înscriere în învăţământul preşcolar