Antena Meniu Search
x

Video Elevii români care au cucerit America cu robotul lor s-au întors în ţară. N-au primit nici măcar felicitări de la ministerul Educaţiei

Suntem, fără echivoc, cei mai buni din lume la robotică. Finaliştii celei mai mari competiţii din America sunt elevi români - 12 tineri de la un liceu din Focşani care au reuşit să uimească juriul internaţional cu un robot inteligent. Ministerul Educaţiei nu a finanţat proiectele elevilor care fac onoare României şi nici nu i-a felicitat la sosirea pe aeroport. 

de Redactia Observator

la 24.04.2024, 21:39

Vezi și

Uneori, realitatea întrece orice vis. Elevii de la Colegiul " Alexandru Ioan Cuza" din Focşani au câştigat marele premiu la Campionatul Mondial de robotică din Statele Unite. 

Irina: România e învingătoare! Ne-am luat toţi în braţe, am sărit pe scenă, ne-am ridicat driverul în braţe, am început să plângem cu toţii. 

Cei 12 elevi şi 2 mentori au muncit din septembrie la construcţia robotului câştigator. 

Petru Stoica, căpitanul echipei AI Citizens: Pe robot îl cheamă Atlas. Sezonul acesta era vorba despre transportarea unor elemente de joc hexagonale din plastic numite pixeli. Trebuiau să fie puşi pe o tablă în aşa fel încât să putem puncta cât mai mult, cât mai repede. 

Pe acelaşi subiect

Moment istoric în competiţia de la Houston

Momentul istoric din competiţia de la Houston a fost finala în care s-au duelat cele două echipe formate doar din elevi români. Au reuşit să se impună în faţa a sute de tineri din America, Australia, Canada şi Europa.  

Mădălina Iacob, reporter Observator: Pe aeroport au fost așteptați de elevii mai mici din Focșani, alături de părinți, profesori și mentorii care i-au ajutat să ajungă în SUA. Nu e nimeni însă aici de la ministerul Educației, care să îi felicite. Asta chiar dacă elevii români aduc doar de la acest concurs zeci de premii internaționale. 

Finanţarea adolescenţilor a venit doar din mediul privat

Finanţarea adolescenţilor talentaţi, care duc numele României pe cele mai înalte culmi, a venit doar din mediul privat. 

Tiberiu Oprea, mentor echipa AI citizens: La început aduceam bani de acasă, puneam în fiecare lună fiecare membru al echipei câte 50 de lei, inclusiv noi mentorii și ne ziceam la sfârșitul lunii ce ne luăm luna asta, ce piese. Creierele ingenioase, ăsta e secretul, și pasiunea pe care o punem în tot ce facem. 

Echipa RO2D2 de la Colegiul Mihai Viteazul din Ploieşti e vicecampioană mondială. 

Daria Dicu, vicecampioană robotică: Am reuşit să demonstrăm, contrar unor stereotipuri greșite că fetele nu se pot implică în domenii tehnice, iată-ne că am reușit să ajungem la acest nivel. 

Elevii se gândesc deja la alte competiţii şi la olimpiadele naţionale. Premiile le garantează admiterea la facultățile de profil din România și burse pentru unele universități din străinatate. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 56 voturi
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Educatie » Elevii români care au cucerit America cu robotul lor s-au întors în ţară. N-au primit nici măcar felicitări de la ministerul Educaţiei