Antena Meniu Search
x

Video Sute de studenți pro-palestinieni, arestați după proteste în campusurile universitare din SUA. Republicanii cer intervenția Gărzii Naționale

Val de arestări în cele mai prestigioase universităţi din Statele Unite. Sute de studenţi au fost reţinuţi de forţele de ordine după ce au participat la proteste pro-palestiniene, iar mulţi dintre ei au fost daţi afară din facultăţi. Tinerii şi-au construit tabere în marile campusuri. Fenomenul, răspândit în întreaga ţară, a fost condamnat de preşedintele Joe Biden. 

de Redactia Observator

la 24.04.2024, 08:21

Vezi și

Sute de studenţi din universităţile de top americane au ieşit pe străzi, uniţi de un singur gând - vor ca Israelul să înceteze bombardamentele în Fâşia Gaza. Ei mai cer administraţiei Biden să nu mai sprijine militar aliatul din Orientul Mijlociu, iar universităţile americane să întrerupă investiţiile în companiile de apărare care vând arme în Israel. 

"Vom elibera Palestina în timpul vieţii noastre!"

La Yale, a cincea universitate din ţară, poliţiştii au arestat protestatari care au construit o tabără în campusul universitar. 47 de tineri au fost încătuşaţi şi duşi la secţie. Cei aproape 200 de studenţi cu pancarte şi steaguri ale Palestinei nu au vrut să plece la cererea forţelor de ordine. 

  • Mohammad Khalil, protestatar: Foarte mulţi studenţi sunt speriaţi de tacticile de intimidare ale universităţii. Se trimit e-mailuri la ora 9 seara, să vină să fie investigaţi şi ziua următoare, fără explicaţii, sunt suspendaţi provizoriu. 
Pe acelaşi subiect

Corturi au fost instalate de studenţi şi în campusul Universităţii New York, la Institutul de Tehnologie din Massachusetts sau la Universitatea din Michigan. În California, forţele de ordine au fost ţinute la distanţă de studenţii de la Universitatea Politehnică cu mobilierul instituţiei, pe care l-au folosit ca să se baricadeze clădirea. 

Val de proteste în SUA: "Ruşine să vă fie!"

Valul de proteste a luat amploare după ce la Universitatea Columbia peste 100 de studenţi au fost reţinuţi, acum o săptămână. Instituţia a anunţat că toate cursurile se vor desfăşura la distanţă, pe internet. În tabăra instalată în campusul universitar studenţii au continuat să participe online la cursuri. 

Mai mulţi congresmeni republicani îi cer preşedintelui Biden să trimită Garda Naţională pentru a face ordine în campusuri. 

  • Joe Biden, preşedintele SUA: Condamn protestele antisemite. Din cauza asta am pus la punct un program ca să rezolvăm asta. De asemenea, îi condamn pe cei ce nu înţeleg ce se întâmplă cu palestinienii. 

Proteste sunt şi în marile companii americane. Gigantul Google a concediat 28 de angajaţi ce au protestat faţă de contractul de peste un miliard de dolari semnat de companie cu Israelul. Recent, Statele Unite au aprobat un pachet militar în valoare de 26 de miliarde de dolari pentru Israel.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri externe » Sute de studenți pro-palestinieni, arestați după proteste în campusurile universitare din SUA. Republicanii cer intervenția Gărzii Naționale