Antena Meniu Search
x

Video Focul Sfânt a luminat România în noaptea Învierii. Credincioșii au fost copleșiți de emoții şi plini de speranță

Focul sfânt de la Ierusalim a ajuns în milioane de case şi a luminat România, în noaptea Învierii. Credincioşii au umplut bisericile şi catedralele unde au trăit emoţia celei mai mari sărbători creştine. La miezul nopţii, toţi s-au unit într-un singur glas pentru a spune Hristos a înviat

de Redactia Observator

la 05.05.2024, 19:13

Vezi și

Copleşiţi de emoţii şi plini de speranţă. Aşa au trăit noaptea trecută bucuria învierii miile de oameni care s-au strâns în jurul Patriarhiei. O mare de lumină a fost însă la toate bisericile din Capitală

  • Bianca Iacob, reporter Observator: Hristos a înviat. Şi cerul şi pământul s-au umplut de lumina învierii pe care am primit-o cu bucurie la îndemnul Mântuitorului, care spunea, bucuraţi-vă, nu vă temeţi, sunt cu voi.

Sute de credincioși au trăit Învierea la Mănăstirea Radu Vodă

Mănăstirea Radu Vodă a fost unul dintre locurile în care credincioşii au venit să audă vestea cea mare.

Pe acelaşi subiect
  • Răzvan Clipici, consilier Patriarhal: Această bucurie a Învierii se descoperă tuturor credincioșilor, tuturor celor care îl iubesc pe Dumnezeu. Tuturor celor care doresc să fie în comuniune cu Dumnezeu. 
  • Ingrid Tîrziu, reporter Observator: Peste zece mii de oameni au venit la mănăstirea Caşin, pentru a primi lumina sfântă. Hristos a Înviat! 

La Iași, slujba de Înviere a fost oficiată de Înalt Prea Sfințitul Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, alături de un sobor de preoţi. 

  • Clara Mihociu, reporter Observator: Catedrala Moldovei şi Bucovinei din Iaşi adună în fiecare an cel mai mare număr de credincioşi din tot judeţul la  slujba din noaptea de înviere, însă în faţa miilor de oameni care ajung aici până şi esplanada din faţa bisericii devin neîncăpătoare.

Credincioşi din toată ţara au venit şi la Constanţa, unde lumina sfântă vine întotdeauna pe mare

 Anul acesta însă, s-a lăsat puţin aşteptată. Barca tocmită pentru a-l prelua şi a-l aduce pe arhiepiscopul Tomisului la ţărm a întârziat câteva zeci de minute. Ambarcaţiunea a sosit în cele din urmă şi l-a purtat pe Înalt Preasfinţitul Teodosie către credincioşii care îl aşteptau.

  • Reporter: Al câtelea an este de când aduceţi lumina de pe mare?
  • IPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului: Nu i-am numărat. Vreau să se tot adauge dacă Dumnezeu binevoieşte.

Înconjurat de credincioşi, arhiepiscopul a făcut pe jos drumul către catedrală. Iar miile de oameni adunaţi aici au auzit, în sfârşit, chemarea pentru care au venit.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi simţit discriminaţi la interviul de angajare din cauza vârstei?

Observator » Evenimente » Focul Sfânt a luminat România în noaptea Învierii. Credincioșii au fost copleșiți de emoții şi plini de speranță