Antena Meniu Search
x

Tânără, pusă să mugească şi să se târască la interviul de angajare. Experienţele umilitoare îndurate de tineri, în procesul de recrutare

Interviul de agajare, deja perceput ca fiind extrem de stresant, poate deveni un proces şi mai intimidant pentru candidaţi, în cazul în care aceștia se confruntă cu situaţii umilitoare sau sunt discriminaţi din cauza vârstei, a sexului sau a aspectului fizic, potrivit BBC.

de Redactia Observator

la 06.05.2024, 11:33

Tânără, pusă să mugească şi să se târască prin birou, la interviul de angajare. Experienţele umilitoare pe care le-au trăit tinerii în procesul de recrutare
Tânără, pusă să mugească şi să se târască prin birou, la interviul de angajare. Experienţele umilitoare pe care le-au trăit tinerii în procesul de recrutare - BBC

Lae a ajuns la timp pentru interviu în cadrul unei firme de avocatură din Bristol. A aşteptat 20 de minute, însă i s-a transmis că procesul a fost anulat şi i s-a cerut să revină a doua zi. A plecat supărată, doar pentru a primi mai târziu un mesaj spunând că "anularea" fusese de fapt un test, pe care l-a picat. Nu a mai primit poziţia pentru care aplicase.

Tânăra povesteşte că întreaga experiență a fost "extrem de bizară" și că asta a determinat-o să-și deschidă propria afacere, unde se asigură că procesul de recrutare este mult mai corect. Lae nu este singura care a trecu printr-o astfel de experienţă. Potrivit agenției de recrutare Hays, peste jumătate dintre candidaţi au avut o experiență negativă în timpul interviului pentru un nou loc de muncă.

O experienţă similară a avut şi Aixin Fu. Tânăra a aplicat pentru un post în cadrul universităţii, cu salariu minim. În timpul interviului colectiv, candidaţilor li s-a cerut să se târască în genunchi și să mugească. "Am făcut asta timp de trei sau patru minute. La momentul respectiv eram destul de deranjată. A fost extrem de nepotrivit. Dar a existat şi presiunea din partea colegilor, pentru că toți făceau același lucru", îşi aminteşte tânăra. Interviatorul a declarat că încerca să vadă dacă au simțul umorului, însă Aixin crede că, de fapt, a vrut să le arate cine deține puterea.

Experienţe umilitoare îndurate de tineri, în timpul procesului de recrutare

Julie din Missouri a povestit că în timpul unui interviu pentru un job part-time de copywriter a fost întrebată câţi ani are. Iniţial, totul a decurs excelent, spune ea, dar la un moment dat persoana cu care a susținut interviul a întrebat-o: „Câți ani crezi că ți-au mai rămas?”. Julie, în vârstă de 60 de ani, s-a simţit discriminată.

Discriminarea pe criteriul vârstei nu este singura prejudecată pe care oamenii o pot întâlni în timpul interviurilor. Pearl Kasirye, manager de marketing de conținut, spune că i s-a cerut să vorbească despre originea sa în timpul unui al doilea interviu pentru un rol remote în PR la o casă de modă din Milano. Kasirye, originară din Uganda, s-a mutat în Europa încă din copilărie. Femeia a dezvăluit că angajatorul insista să-i plătească un salariu la nivel de Uganda, în loc de un salariu la nivel de Londra. În urma experienţei s-a retras din procesul de recrutare. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 5 voturi
Întrebarea zilei

Obişnuiţi să reciclaţi medicamentele expirate?

Observator » Mapamond » Tânără, pusă să mugească şi să se târască la interviul de angajare. Experienţele umilitoare îndurate de tineri, în procesul de recrutare