Antena Meniu Search
x

Încălzirea globală va afecta economia într-un ritm asemănător cu pierderile unui război continuu. Cum poate fi evitat dezastrul 

Pagubele economice cauzate de schimbările climatice sunt de șase ori mai grave decât se credea anterior. Oamenii de ştiinţă de la Harvard spun că încălzirea globală urmează să afecteze economia lumii într-un ritm asemănător cu pierderile financiare ale unui război continuu. 

de Redactia Observator

la 19.05.2024 , 13:36

Aceste schimbări vor distruge o treime din economia globală, potrivit ultimelor studii. O companie americană care deţine o reţea de sateliţi a făcut câteva proiecţii extrem de interesante pentru a ne ajuta să tragem cu ochiul în viitor. 

Peste 10 ani, în sud-estul Statelor Unite vor fi cu 21 % mai multe precipitaţii în vreme ce în Nebraska, în centrul continentului, vor fi cu 15% mai puţine. Cunoscând acest lucru, agricultorii pot adapta culturile, bineînţeles. 

Un alt tipar interesant este cel al vântului în insulele britanice. Viteza vântului în Scoţia este aşteptată să se dubleze până în 2050. E o zonă cu multe parcuri eoliene deja, dar cunoscând acest lucru ne aşteptăm la o dezvoltare şi mai mare a acestora.

Vezi și

Şi acum ceva ce ne va afecta pe toţi. Exemplu: capitala Washington D.C. are acum trei zile caniculare pe an, adică temperaturi de peste 35 de grade... şi va ajunge în doar 15 ani la 46 de astfel de zile! Un semnal de alarmă pentru administraţie care va trebui să compenseze cu o dezvoltare rapidă a spaţiilor verzi şi o supradimensionare a reţelei de electricitate, apropo de aparatele de aer condiţionat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
IPS Teodosie: Femeile abuzate să îşi ducă crucea. Sunteţi de acord cu această declaraţie?
Observator » Stiri economice » Încălzirea globală va afecta economia într-un ritm asemănător cu pierderile unui război continuu. Cum poate fi evitat dezastrul