Antena Meniu Search
x

Ce riscă Vlad Pascu pentru că a dat interviu din arest. Avea voie să vorbească doar cu tatăl său

Vlad Pascu, şoferul drogat care a omorât anul trecut cu maşina doi tineri în localitatea 2 Mai, va fi cercetat disciplinar de penitenciarul Poarta Albă pentru că a dat un interviu din arest la telefon. El avea voie să vorbească doar cu tatăl său, Mihai Pascu, pe acel telefon. Acum riscă măsuri disciplinare: poate primi avertisment sau chiar interzicerea unor drepturi, potrivit Observator. 

de Redactia Observator

la 11.04.2024, 11:55

Ce riscă Vlad Pascu pentru că a dat interviu din arest. Avea voie să vorbească doar cu tatăl său
Ce riscă Vlad Pascu pentru că a dat interviu din arest. Avea voie să vorbească doar cu tatăl său - Inquam Photos / Octav Ganea

Conducerea Penitenciarului Poarta Albă a declanşat procedură disciplinară în cazul lui Vlad Pascu în legătură cu interviul pe care acesta l-a acordat recent. Dacă va fi găst vinovat de încălcarea prevederilor legale, Vlad Pascu riscă de la avertisment până la interzicerea unor drepturi, potrivit informaţiilor Observator. 

Purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Poarta Albă, Nicoleta Baraitaru, a declarat pentru news.ro, că a fost declanşată o procedură disciplinară în ceea ce îl priveşte pe Vlad Pascu. 

"Se fac verificări pentru a stabili dacă faţă de acţiunile acesteia sunt incidente prevederile articolului 82, litera O, din Legea 254/2013 (n.r. - privind executarea pedepselor şi a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal), În urma acestei cercetări se va stabili dacă persoana va fi sau nu sancţionată disciplinar. În funcţie de rezultatul cercetării se stabileşte vinovăţia sau nevinovăţia şi sancţiunea dacă este cazul. Articolul 82, litera O se referă la faptul că persoanelor condamnate le este interzis să comunice cu exteriorul penitenciarului în alte condiţii decât cele stabilite de reglementări. În acest sens, arestaţii preventivi pot da interviuri sau comunica cu presa cu acordul procurorului de caz", a afirmat Nicoleta Baraitaru.

Articolul invocat se referă la interdicţia privind comunicarea cu exteriorul penitenciarului, în alte condiţii şi prin alte metode decât cele stabilite prin reglementările în vigoare. Baraitaru a afirmat că abaterile sunt constatate de către Comisia de Disciplină şi sunt uşoare, grave şi foarte grave. Astfel, abaterile pot fi sancţionate de la avertisment până la interzicerea unor drepturi, cum ar fi dreptul la a primi pachet, pe o perioadă de 1-3 luni.  Vlad Pascu a acordat recent un interviu din închisoare pentru activistul Marian Ceauşescu.

Pascu este judecat de Judecătoria Mangalia în cazul accidentului de la 2 Mai, de anul trecut, când drogat fiind, a intrat cu maşina într-un grup de tineri, iar doi dintre ei au murit. Vlad Pascu este acuzat de consum şi trafic de droguri, Miruna Pascu de infracţiuni contra înfăptuirii justiţiei, iar Claudiu Mihai Pascu de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Evenimente » Ce riscă Vlad Pascu pentru că a dat interviu din arest. Avea voie să vorbească doar cu tatăl său