Antena Meniu Search
x

Video Când se inaugurează Pasajul Olteniţei. Chinul şoferilor care stau şi câte două ore în trafic pe centură va lua sfârşit: "Doamne ajută!"

Veste mult aşteptată de şoferii care circulă zilnic pe centura Capitalei. Pasajul Olteniţei, din zona de sud a oraşului, va fi inaugurat peste o săptămână. În această seară se fac primele teste pentru iluminat. După un lung şir de amânări, peste o lună, va fi gata, din nou, şi pasajul de la Berceni. Acolo a trebuit demolată o rampă care abia fusese construită. 

de Redactia Observator

la 18.05.2023, 20:41

Vezi și

Proiectată iniţial pentru un trafic de doar 5.000 de autoturisme pe zi, centura Capitalei este un chin pentru şoferi. O parte dintre probleme se vor rezolva odată cu deschiderea mult aşteptatului pasaj Olteniţei-Popeşti Leordeni. 

Ionel Scrioşteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor: Suntem în faza în care au început testele de încărcare a pasajului, testele sistemului de iluminat. Sâmbătă, 27 mai, va fi data la care va fi dat în trafic acest pasaj. 

Pasajul Olteniţei rezolvă problemele şoferilor

Şofer: Doamne ajută! Nu se mai poate. Sincer să fiu, e un chin incredibil la ora asta. După ora cinci nu poţi să te întorci acasă. 

Pe acelaşi subiect

Reporter: Cât staţi în trafic? 

Şofer: O oră jumătate aici, şi o oră şi jumătate când mă duc la birou dimineaţa. 

Ionel Scrioşteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor: Faţă de 2015-2016, aproape s-a dublat traficul pe centura Capitalei. Ajungem aproape la 30.000 de maşini care tranzitează zilnic centura Capitalei. 

Reporter: Va rezolva acest pasaj problema din această zonă?

Ionel Scrioşteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor: Va rezolva parţial problema din această zonă, pentru că trebuie să continuăm investiţiile. 

Ridicarea pasajului a costat 267 de milioane de lei, iar banii au venit din fonduri europene. 

Greta Neagu, reporter Observator: Odată cu inaugurarea pasajului Olteniţei vor fi daţi în trafic şi 3,6 kilometri ai Centurii Bucureşti, lărgită la patru benzi, câte două pe sens, dar şi 1,6 kilometri modernizaţi ai Drumului Naţional 4. Dincolo de ceea ce se vede cu ochiul liber, structura pasajului este impresionantă. 372 de piloţi foraţi sunt îngropaţi în pământ, cu o lungime de 10,5 kilometri. 

Iluminatul inteligent, economie de curent

Ionel Scrioşteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor: Iluminatul este unul inteligent, care permite întreruperea şi decuplarea fiecărui stâlp în parte. Iluminatul este pe toată lungimea celor aproape 10 kilometri de rampă şi drum desfăşurate. Dacă nu e trafic se reduce intensitatea în aşa fel încât să avem economie de curent. 

Pentru pasajul de la Berceni, şoferii mai au de aşteptat câteva săptămâni.  

Ionel Scrioşteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor: Şi aici am avut probleme anul trecut cu partea de intrări în şantier, materii prime şi materiale şantierului. Anul trecut a fost un puseu inflaţionist şi pe materialele de construcţii. 

Reporter: La Berceni ce termen înaintaţi? 

Ionel Scrioşteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor: Păstrăm ceea ce am solicitat antreprenorului, un maximum 15 iunie.

Specialiştii în infrastructură spun că abia după ce va fi gata și Autostrada A0 între DN6 și DN4 ocolirea Capitalei prin sud se va face mult mai lejer. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi simţit discriminaţi la interviul de angajare din cauza vârstei?

Observator » Stiri sociale » Când se inaugurează Pasajul Olteniţei. Chinul şoferilor care stau şi câte două ore în trafic pe centură va lua sfârşit: "Doamne ajută!"