Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Apel umanitar. O fetiță de doar 10 ani are nevoie de 30.000 de euro pentru o operație majoră care o va ajuta să meargă. Maria, originară din județul Mehedinți, suferă de paralizie cerebrală spastică

La 10 ani, Maria Gabriela Radomirovic nu se poate ține pe propriile picioare. Singura șansă de a merge fără ajutor și de a se bucura de copilărie este o intervenție chirurgicală complexă, ale cărei costuri sunt mult prea mari  pentru familia ei. Mai au de strâns 30.000 de euro. Mama și sora Mariei, cei doi îngeri păzitori ai micuței, fac apel la generozitatea oamenilor, căci operația este programată peste doar câteva săptămâni.

de Redactia Observator

la 17.05.2024 , 15:52

După ce a fost diagnosticată cu paralizie cerebrală spastică, Maria a trecut deja prin două operații complexe, menite să-i îmbunătățească starea. Deși aceste intervenții au ajutat-o pe copilă să facă progrese majore, Maria nu poate face singură decât câțiva pași. Nu are stabilitate și, pentru a se putea deplasa pe distanțe scurte, fetița folosește acum un cadru cu roți.

Șansa Mariei pentru a merge fără ajutor este o intervenție ortopedică complexă, 3 în 1: o operație pentru corecție varus equin, la picioare, cu implant, o metodă chirurgicală minim invazivă care permite o recuperare rapidă; de asemenea, procedura Hoke, pentru tratamentul minim invaziv al tendonului lui Ahile; și detensionarea mușchilor posteriori ai coapsei, situați între șold și genunchi, și a mușchilor aductori la ambele picioare. Această intervenție va fi făcută în Polonia de către doctorul Matthew Dobbs care vine periodic din Statele Unite pentru a ajuta copii cu grave probleme ortopedice. Maria a fost deja programată de doctorul Dobbs, dar mama fetiței mai are strâns 30.000 de euro și timpul este scurt.

Maria are nevoie de sprijinul nostru pentru ca operația să aibă loc. Fetița va trebui să petreacă două săptămâni în Varșovia pentru operatie apoi, după intervenție, va trebui să revină pentru scoaterea ghipsului și pentru două săptămâni de terapii.

Vezi și

În prezent, Cornelia, mama Mariei, se bazează exclusiv pe sprijinul fiicei sale mai mari, Veronica. Cele două împart responsabilitățile pentru Maria: dusul la școală și prezența la terapii. Cu greu mama și sora fetiței au reușit să strângă până acum o parte din suma necesară pentru operații, adunând 10.000 de euro, și se vor ocupa și de costurile de transport, de cazare și terapii suplimentare. Cu toate acestea, mai au nevoie de 30.000 de euro.

Puteți dona 2 Euro pentru Maria printr-un SMS la 8848, număr fără recurență, prin plată cu cardul sau prin transfer bancar.

Românii din străinătate pot sprijini donând prin PayPal.

Conturi Fundația Mereu Aproape

CIF 18212553:

Cont in lei: RO86BTRL000AJUTEU8848RON

Cont in Euro: RO32BTRL000AJUTEU8848EUR

Cod SWIFT: BTRLRO22

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Stiri sociale » Apel umanitar. O fetiță de doar 10 ani are nevoie de 30.000 de euro pentru o operație majoră care o va ajuta să meargă. Maria, originară din județul Mehedinți, suferă de paralizie cerebrală spastică