Antena Meniu Search
x

Ministrul adjunct al Apărării din Rusia, reţinut pentru că ar fi luat mită. Putin şi Şoigu, informaţi de caz

Timur Ivanov, ministrul adjunct al Apărării din Rusia, a fost reţinut sub suspiciunea de luare de mită, informează TASS.

de Redactia Observator

la 23.04.2024, 22:25

Ministrul adjunct al Apărării din Rusia, reţinut pentru că ar fi luat mită. Putin şi Şoigu, informaţi de caz
- Captura Telegram

"Suspectat de comiterea unei infracțiuni în temeiul părții 6 a articolului 290 din Codul penal al Federației Ruse (n.red. luare de mită), ministrul adjunct al apărării al Federației Ruse, Timur Vladimirovici Ivanov, a fost reținut", se arată în scurtul comunicat de presă oferit de Ministerul Apărării.

Timur Ivanov, decorat prin decretul lui Putin

Putin a fost informat despre reținerea ministrului adjunct al Apărării Timur Ivanov, care este suspectat că a luat mită. De asemenea, Şoigu a fost informat în prealabil, a spus Kremlinul. Timur Ivanov s-a născut în 1975 la Moscova, iar în 1997 a absolvit Universitatea M.V. Lomonosov din Moscova.

Potrivit site-ului independent Meduza, Timur Ivanov a fost în repetate rânduri subiectul unor anchete de corupție. Proekt Media a publicat în 2019 o investigație în care descria modul în care Ivanov și familia sa au ascuns imobile de lux. La sfârșitul lunii decembrie 2022, echipa lui Navalnîi a vorbit despre viața de lux a soției ministrului adjunct al apărării Timur Ivanov. Ea a cheltuit sute de mii de euro pe vacanţe, bijuterii și haine. Jurnaliștii ruși independenți au găsit legături cu companii asociate cu proiecte de construcții din Mariupol, oraş ucrainean ocupat de ruşi. Timur Ivanov a condus compania de construcții Oboronstroy, subordonată Ministerului Apărării, el a supravegheat proiecte militare de construcție.

Potrivit canalului rusesc de Telegram Readovka, Timur Ivanov, care supraveghează construcția tuturor instalațiilor militare din țară, este suspectat că a primit mită de cel puțin 1 milion ruble, adică aproximativ 10.000 de dolari. În mai 2016, prin decretul Președintelui Federației Ruse, i-a fost acordat Ordinul de Merit pentru Patrie și o medalie a Ordinului pentru Patrie, gradul 1, și alte medalii în domeniul științei și tehnologiei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri externe » Ministrul adjunct al Apărării din Rusia, reţinut pentru că ar fi luat mită. Putin şi Şoigu, informaţi de caz