Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Alertă în Bucureşti: sunt căutați mai mulţi agresori periculoși care au răpit un bărbat, l-au încătușat şi l-au aruncat într-o dubă

Acţiune în stil mafiot, în Capitală. Un bărbat de 33 de ani a fost răpit din parcarea blocului în care locuieşte, aruncat într-o dubă, încătuşat şi bătut de trei indivizi. Potrivit surselor Observator, agresorii ar fi încercat să-l forţeze să le transfere o sumă de bani în Bitcoin. În cele din urmă, victima a fost abandonată la marginea Bucureştiului şi a ajuns la spital. Răpitorii sunt încă în libertate. 

de Cosmina Balint

la 03.05.2024 , 19:53

Încătuşat, bătut şi abandonat pe câmp. Aşa l-au găsit poliţiştii, seara trecută, pe bărbatul răpit. Fusese luat cu forţa din parcarea unui complex de locuinţe de lux din Băneasa de trei indivizi care au pândit momentul oportun.

  • Cosmina Balint, reporter Observator: Agresorii au aşteptat ca cineva să intre în această parcare subterană, iar odată ce au văzut poarta deschisă, au accelerat. L-ar fi găsit pe bărbatul de 33 de ani lângă maşina personală, i-au pus cătuşele şi l-au băgat în dubă.

Răpire în București. Strigătele de ajutor ale victimei au fost auzite de un paznic

Vezi și

Omul nu a putut interveni la timp, dar a sunat imediat la 112. Numărul de înmatriculare al dubei a fost transmis prin staţie către toţi poliţiştii din zonă, care au pornit în căutarea suspecţilor. Răpitorii l-au plimbat pe prizonier aproape 7 kilometri. Cursa s-a terminat lângă o cale ferată din zona Pipera. Traseul maşinii a fost observat şi de locatarii blocurilor din zonă .

Pe acelaşi subiect
  • Martor: L-a adus pe acolo. Frumos. Şi acolo l-au lăsat. 

Victima, de 33 de ani, este din Republica Moldova şi deţine o afacere în Bucureşti. Şi răpitorii ar fi de peste Prut, spun surse Observator. L-ar fi presat pe bărbat de mai multe săptămâni să le ofere bani împrumut, dar acesta a refuzat. În timp ce era torturat în dubă, agresorii i-ar fi cerut să le transfere Bitcoin însă nu se ştie dacă a fost sau nu de acord. Cert e că, încă încătuşată şi aproape fără simţire, victima a fost aruncată pe câmp.

  • Martoră: Stătea ghemuit, nu mi-am dat seama la început dacă era un om sau ceva lăsat. După un minut-două, a început să se mişte şi s-a ridicat în picioare.

La scurt timp a venit şi poliţia, iar bărbatul a fost dus de urgenţă la Spitalul Elias. Era plin de vânătăi, dar rănile nu îi puneau viaţa în pericol. Agenţii au găsit la mică distanţă şi duba abandonată a răpitorilor.

  • Localnic: Chiar mi se pare SF. În parcarea asta maxim arunca cineva ţigări pe jos, cam asta era singura chestie, în rest nu. 

Răpirea a avut loc într-un complex de lux, unde se pune mult accent pe siguranţă

  • Locatar: Aici sunt persoane cu caşcaval. Sunt din ăştia tineri, cu bani mulţi. Apartament de 200 de metri pătraţi. 
  • Locatară: Pe aici se intră, cu celulă, numai maşinile care au numărul înregistrat la administraţie.

Atât victima, cât şi paznicii complexului au fost chemaţi la audieri. Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru lipsire de libertate. 

Cosmina Balint Like

Curioasă fiind de fel și cu multe întrebări la care îmi doresc să aflu răspunsurile, munca de reporter mi-a adus satisfacție încă din prima zi. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Evenimente » Alertă în Bucureşti: sunt căutați mai mulţi agresori periculoși care au răpit un bărbat, l-au încătușat şi l-au aruncat într-o dubă