Antena Meniu Search
x

(P) Cum să găsești mărimea ideală pentru ochelarii de vedere: 3 recomandări

Atunci când achiziționezi ramele pentru ochelarii tăi de vedere, estetica reprezintă doar unul dintre principalele criterii de care trebuie să ții cont. Dimensiunile acestora - înălțimea și lățimea lentilelor, lățimea punții nazale, lățimea brațelor - sunt la fel de importante.

de Redactia Observator

la 29.03.2024, 14:35

(P) Cum să găsești mărimea ideală pentru ochelarii de vedere: 3 recomandări
(P) Cum să găsești mărimea ideală pentru ochelarii de vedere: 3 recomandări

Vrei să știi cum poți identifica mărimea corectă a unor ochelari de vedere? Citește informațiile utile din acest articol și realizează apoi o alegere corectă. Un produs potrivit pentru forma feței tale este unul care nu generează presiune pe nas, ochi sau pomeți. De asemenea, contribuie la aspectul frumos al întregului chip.

1. Descoperă valorile dimensiunilor unei rame de ochelari

Ramele ochelarilor de vedere diferă prin dimensiunile avute, iar aceste informații sunt foarte importante în alegerea pe care o realizezi. Ele sunt trecute pe suprafața interioară a brațelor. Dacă ești într-un showroom și ai în mână o ramă pentru ochelarii de vedere cu seria numerică 51-18-145, iată cum interpretezi aceste date:

  • lățimea lentilelor - e.g. 51 mm: valoarea diametrului orizontal al lentilelor, măsurată de la o extremitate la alta;
  • lățimea punții nazale / podului - e.g. 18 mm: valoarea distanței dintre cele două lentile; măsurată deasupra nasului;
  • lățimea brațelor - e.g. 145 mm: valoarea corectă se măsoară între cel mai înalt și cel mai jos punct al brațului ramei;
  • înălțimea lentilei - de obicei, are o valoare-standard, cuprinsă între 32-38 mm; măsoară distanța pe verticală de la o extremitate la alta.

Dacă achiziționezi online un astfel de produs, informațiile pot fi disponibile în pagina acestuia. De exemplu, pentru rama ochelari de vedere de bărbați Fossil FOS 7061 KB7, click pe acest link și descoperi apoi rapid valorile dimensiunilor sub imaginea acestui produs din oferta Lensa.

2. Vezi informațiile de pe o altă pereche de ochelari

Poți verifica seria numerică de pe ramele altor ochelari de vedere sau de soare confortabili, pe care deja îi deții, pentru a ști ce model să cauți. De cele mai multe ori, acestea sunt trecute pe brațul stâng al ramei unei perechi de ochelari, însă poziționarea poate să difere de la un producător la altul.

În cazul în care nu ai găsit valorile dimensiunilor trecute pe rama ochelarilor pe care deja îi ai, poți calcula înălțimile și lățimile elementelor sale cu ajutorul unei rigle. Compară apoi valorile măsurate cu cele ale modelelor pe care le preferi și identifică astfel produsele potrivite pentru tine. Vezi dimensiunile pentru rama ochelari de vedere de dama Fossil FOS 7033 H0H.

Evident, această opțiune este una recomandată pentru comenzile online. Reține că ai la dispoziție și varianta returului produselor într-un anumit interval de timp, în cazul în care modelele de rame pentru ochelari achiziționate de pe net nu sunt compatibile cu dimensiunile feței tale.

3. Programează-te pentru o consultație optometrică

Cea mai inspirată variantă este cea a probării mai multor rame de ochelari, pentru a ști cu precizie care este cel mai confortabil model pentru fața ta. Programează-te pentru o consultație optometrică gratuită într-un showroom din rețeaua Lensa, iar specialistul îți va oferi suportul de care ai nevoie.

Pe lângă evaluarea de specialitate, efectuată cu scopul de a testa parametrii esențiali pentru acuratețea vederii tale, expertul în optometrie mai poate furniza și sfaturi esențiale privind îngrijirea ochelarilor de vedere, sau alegerea unor rame cu dimensiuni optime. Acesta te poate ajuta să simplifici procesul de căutare a unor produse de calitate, oferindu-ți recomandări de produs adaptate bugetului tău.

Vezi colecția de rame pentru ochelari de vedere Fossil din oferta Lensa. Alege modelul potrivit pe baza recomandărilor noastre și cere sfatul optometristului, dacă îți dorești mai multe informații legate de dimensiunile potrivite ale unei rame de ochelari, raportate la forma feței tale sau la alte trăsături definitorii ale acesteia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Advertoriale » (P) Cum să găsești mărimea ideală pentru ochelarii de vedere: 3 recomandări