Antena Meniu Search
x

(P) Destinații de top - unde călătorim în acest an?

Căutați locuri noi și inedite de vizitat în 2024? V-ați săturat să mergeți pe drumuri bătătorite de mii de turiști în fiecare an? În acest articol avem răspunsul pentru voi la cele două întrebări.

de Redactia Observator

la 31.01.2024, 16:50

Destinaţii inedite în 2024
Destinaţii inedite în 2024 - Pexels

Un vechi proverb spune că: „Lumea este o carte și cei care nu călătoresc citesc doar o pagină”. Călătoriile ne fac să fim mai bogați și nu prin prisma materială, ci prin cea a experiențelor. Anual, tendințele în turism sunt date de noi hoteluri, de noi circuite, de evenimentele importante de peste an, dar și de acțiunile întreprinse de birourile de turism ale diferitelor țări.

Așadar, pentru 2024, avem pentru voi câteva destinații interesante. Unele sunt favorite pentru viața de noapte, altele pentru plajele cu ape cristaline sau prin experiențele gastronomice. Unele sunt menite pentru odihnă și relaxare, iar altele sunt menite pentru o aventură o dată în viață.

Veneția – Italia

Veneția continuă să fie o destinație extrem de apreciată de turiști și la mare căutare și în 2024. În ciuda taxelor impuse de autorități, turiștii continuă să rezerve bilete spre principalul oraș al regiunii Veneto. În 1979, orașul a fost declarat patirmoniu UNESCO.

Veneția nu e u noraș obișnuit și asta datorită transportului public. Nu uitați că majoritatea ”străzilor” sunt de fapt canale pe care circulă bărci și vaporetto.

Orașul este renumit pentru marele carnaval, ce va avea loc în perioada 3-13 februarie 2024, dar și prin prisma muzeelor existente. Câți dintre voi știți că în Veneția se află primul cazinou din lume, deschis în 1638?

Astăzi, pasionații de gambling pot juca online, beneficiind de bonus casino fara depunere, dar istoria cazinourilor a început în urma cu mai bine de 380 de ani, când tehnologia nu era atât de avansată.

Veneția poate fi descoperită și prin experiența autentică gastronomică. Descoperiți aici vinuri alese și bucate tradiționale.

Grenada - Caraibe

Cunoscută sub numele de ”Insula Mirodeniilor”, Granada a început să fie descoperită de tot mai mulți turiști. Se spune că este insula ascunsă din Caraibe, în care vă puteți bucura de un rom grozav, mâncăruri aromate și plaje de nisip mai puțin aglomerate și dezvoltate.

Sunt puține lucruri de făcut în afara acestor stațiuni de lux. Plimbați-vă prin capitala animată St George's și portul său, faceți drumeții prin pădurea tropicală din Parcul Național Grand Etang. Scufundați-vă pentru a vedea pești tropicali, recife de corali colorate, epave uitate de mult (insula fiind adesea numită Capitala naufragiilor din Caraibe), precum și singurul parc de sculptură subacvatic din lume.

Tanger - Maroc

În ultimii ani, Tanger a început să atragă tot mai mulți turiști prin prisma istoriei veche de sute de ani, dar și prin prisma noilor hoteluri de lux deschise.

Spiritul contracultural a rămas chiar și după independența marocană pentru cei care doresc să facă cumpărături în soukurile sale labirintice, să se bucure de minunățiile arhitecturale art nouveau și art deco, să se bucure de soare pe plajele din apropiere ale orașului și să bea noaptea într-una dintre cele atmosferice baruri în stil speakeasy.

Bodrum – Turcia

Doriți experiențe de Ibiza, dar nu în minunata destinație din Spania? Atunci călătoriți în Bodrum – Turcia. Este o destinație renumită de pe coasta Mării Egee, potrivită pentru vacanțe de relaxare și distractie, în special pentru cei cu dare de mână. Este singura stațiune de la Marea Egee în care veți găsi numeroase hoteluri de lux.

În centrul orașului veți găsi numeroase localuri, pub-uri și cluburi unde vă veți putea distra până târziu în noapte. Este o destinație renumită pentru viața de noapte. Totodată, în regiune veți putea vizita diferite obiective culturale. Există parcuri acvatice, plaje cu nisip fin, aquapark-uri și multe alte resurse de divertisment și distracție.

Galicia – Spania

În timp ce turiștii se vor înghesui mereu în Insulele Baleare însorite și în orașele fermecătoare de coastă din Costa Brava, voi puteți descoperi nord-vestul Peninsulei Iberice unde se află regiunea Galicia. Veți găsi unele dintre cele mai uluitoare plaje din Spania, dar vă puteți bucura și de experiențe culinare bogate în pește proaspăt. Îndreptați-vă spre coasta de vest a regiunii (în timp ce faceți o oprire în orașul Santiago de Compostela, un tezaur de arhitectură baroc cunoscută ca punctul de capăt al celebrului traseu de pelerinaj Camino) pentru a vizita nisipurile galbene aurii și apele albastre cristaline ale orașului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 13 voturi
Întrebarea zilei

Nomazii digitali ar putea primi interdicţie în cafenele. Obişnuiţi să lucraţi în oraş?

Observator » Advertoriale » (P) Destinații de top - unde călătorim în acest an?