Antena Meniu Search
x

Video Destinaţia de vis în care turiştii descoperă locuri deosebite, specii rare de animale şi o piatră unică în lume

În toiul iernii, Zanzibar este una dintre cele mai spectaculoase destinații din Africa și nu numai. Pe lângă plaje parcă decupate din cărţi poştale, turiştii pot descoperi orașul vechi, Stone Town, unde s-a născut Freddie Mercury sau pot admira animale unice în lume.

Eduard Marin
de Eduard Marin

la 20.01.2024, 20:14

Vezi și

Zanzibar este o insula aparte, care merită explorată măcar o dată în viaţă, spun cei care au ajuns aici. În pădurea Jozani, cel mai colorat, sălbatic şi exotic loc de pe insulă, trăieşte o specie de maimuţe unică în lume. 

Destinaţia de poveste în care turiştii descoperă locuri deosebite

Ghid local: Cel mai spectaculos lucru din pădurea tropicală este maimuța roșie. Această specie se găsește doar în Zanzibar. Cum arată și cum se adaptează este diferit față de alte specii de maimuțe. Au culoare roșie pe spate și hrana lor este diferită. Restul maimuțelor mănâncă fructe dulci, dar maimuța roșie se hrănește doar cu frunze și flori.

Eduard Marin, reporter Observator: Zanzibar este faimos în lume şi pentru plantaţiile imense de mirodenii, de la piper, ghimbir, lemongrass şi până la vanilie şi scorţişoară, iar într-o astfel de plantaţie de mirodenii ne aflam şi noi acum. 

Pe acelaşi subiect

Ghid local: În pământ vei vedea că turmericul arata așa, îl tai și în interior este de culoare galbenă.  

Direct din arbore, dar într-o formă naturală care ne este mai puţin cunoscută, nucşoara este supraapreciată pe insulă. 

Ghid local: În Zanzibar sau în Africa, în unele țări, poți vedea femei care au 7,8,9 copii, nu datorită geneticii lor, ci datorită acestui condiment. Când femeile au copii mici în Zanzibar, folosesc nucile din interiorul acestui condiment pentru a produce mai mult lapte. 

Localnicii trăiesc din cultivarea mirodeniilor si din pescuit. Fructele de mare pe care turiştii le mănâncă la cină, sunt scoase dimineaţa din ocean.

Guvernatorul britanic al insulelor Seychelles a trimis în Zanzibar, acum mai bine de o sută de ani, un cadou special: patru broaște țestoase Ele îi întâmpină pe turişti şi astazi.  

Tot aici poate fi observata şi o piatră rară în lume. Tanzanitul se găseşte doar in Tanzania, este albastru si se foloseşte de obicei cu diamentele. Un inel costă zeci de mii de dolari. 

Sheraz Ali, bijutier: Orașul Shinyanga are două mine care au o adâncime de 25 de km. Iar în 20-25 de ani se preconizează că nu va mai exista tanzanit. Acest lucru îi crește valoarea.

În Stone Town, centrul istoric al capitalei Zanzibar, toate drumurile turiştilor duc la casa in care s-a nascut si a crescut marele artist  Freddie Mercury. Insula se poate vizita tot anul, dar experţii in turism ne recomandă să evităm luna aprilie atunci cand e sezonul ploios.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 25 voturi
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Travel » Destinaţia de vis în care turiştii descoperă locuri deosebite, specii rare de animale şi o piatră unică în lume