Antena Meniu Search
x

(P) Învață să... cazi mereu în picioare, în cadrul unui curs de managementul schimbării

Managementul schimbării reprezintă un proces esențial și indispensabil pentru orice business de succes, care trece prin „testul timpului”. Pentru realizarea adecvată a unui astfel de management, orice lider și antreprenor trebuie să dețină o serie de instrumente și să cunoască metodele adecvate de adaptare la diverse modificări.

de Redactia Observator

la 25.11.2022, 15:27

Participarea la un curs managementul schimbarii este, așadar, o necesitate pentru prosperitatea și evoluția oricărei afaceri. Printre provocările care se ivesc de-a lungul timpului se numără și schimbările tehnologice, legislative, economice, precum și apariția unor noi competitori pe piață. Aproximativ jumătate dintre business-uri nu depășesc aceste obstacole, iar motivul principal este un management slab pregătit.

În cadrul unui curs de managementul schimbării, pus la dispoziție de Brightway®, o companie de training cu experiență în domeniu, vei descoperi tehnici, trucuri și strategii esențiale într-un astfel de context. De la informații generale, precum autocunoaștere ori gestionarea emoțiilor, până la unele specifice, precum impactul factorilor VUCA și instrumente de gândire laterală, aici vei dobândi toate detaliile de care ai nevoie.

Schimbările pot fi văzute ca obstacole ori pot fi transformate în progres. Dacă vrei să faci parte din categoria celor care știu cum să profite de modificările apărute la nivel profesional, este esențial să cunoști anumite detalii.

  • Poți îmbrățișa schimbarea doar înțelegându-i cauza. Pentru a fi adaptabil și a transforma modificările într-un atu, este esențial să înțelegi care sunt factorii care au condus la situația în care te afli din punct de vedere organizațional.
  • Creează un plan. Deși poate părea dificil, în cadrul unui curs de managementul schimbării vei înțelege cât de importantă este această deviză și cum o poți implementa în firma ta. Strategia pe care îți dorești să o urmezi este esențială și trebuie gândită bine. Astfel, cursul menționat anterior îți va oferi metode prin care echipa ta să se poată adapta operațional, prin procese, roluri și mod de lucru, la schimbarea survenită.
  • Comunică eficient cu echipa ta. Odată ce ai înțeles care sunt factorii care au condus la schimbarea actuală și ai plănuit o strategie prin care aceasta din urmă nu îți va afecta afacerea, este extrem de important să explici aceste lucruri și echipei tale. De aceea, skill-urile de comunicare trebuie să fie perfecționate, iar cursul îți va oferi detalii esențiale despre importanța unor acțiuni unitare, precum și despre diminuarea conflictelor generate de situațiile tranziționale.
  • Pregătește-te pentru orice situație. Deși este imposibil să anticipezi toate provocările care se pot ivi, este indicat să rămâi flexibil, fiind pregătit pentru diferite scenarii, aspect care poate fi îndeplinit prin intermediul unui curs managementul schimbării. Aici, vei avea acces la cele mai noi instrumente și cercetări, menite să faciliteze tranziția prin care trece firma ta.
Pe acelaşi subiect

După cum îți imaginezi, managementul schimbării, implementat corespunzător, presupune deținerea anumitor skill-uri, pe care le poți antrena corespunzător doar în cadrul unui curs dedicat acestui subiect. Câteva exemple sunt cele de leadership, de organizare, comunicare, ascultare activă, capacitate de cercetare și multe altele.

Nu în ultimul rând, mulțumită unui curs de managementul schimbării, valoarea ta organizațională va crește semnificativ. Acesta este un skill pe care numeroși angajatori îl caută în momentul de față, aspect care nu se va schimba mulți ani de acum înainte. Așadar, investește într-un astfel de training și vei ști întotdeauna cum să transformi schimbarea în progres!

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Advertoriale » (P) Învață să... cazi mereu în picioare, în cadrul unui curs de managementul schimbării