Antena Meniu Search
x

"Nu îndrăznesc să mă compar cu părinţii care şi-au pierdut fiii şi fiicele". Preşedintele din Coreea de Sud îşi cere scuze după tragedia de la petrecerea din Seul

Preşedintele sud-coreean Yoon Suk-yeol a prezentat scuze, luni, în legătură cu tragedia survenită de Halloween la Seul în care peste 150 de oameni, majoritatea tineri, au murit într-o busculadă pe o stradă îngustă, transmit Reuters şi Yonhap, potrivit Agerpres. Şeful statului a promis că toţi oficialii găsiţi vinovaţi vor da socoteală, iar poliţia şi sistemele de management al siguranţei vor fi reformate.

de Redactia Observator

la 07.11.2022, 10:02

Peste 150 de oameni au murit călcaţi în picioare în Itaewon
Peste 150 de oameni au murit călcaţi în picioare în Itaewon - Profimedia

O sută cincizeci şi şase de oameni, cei mai mulţi în vârstă de 20-30 de ani, şi-au pierdut viaţa şi alţi 197 au fost răniţi pe 29 octombrie în busculada creată după ce aleile cartierului Itaewon, faimos pentru viaţa de noapte, au fost luate cu asalt de petrecăreţi dornici să sărbătorească primul Halloween fără restricţii anti-COVID-19 după pandemie. După tragedie a fost lansată o anchetă privind răspunsul autorităţilor la accident.

Preşedintele Coreei de Sud, după tragedia cu 156 de morţi din Seul: "Am inima frântă"

Preşedintele Yoon a cerut scuze în timpul unei reuniuni consacrate revizuirii normelor de securitate. "Nu îndrăznesc să mă compar cu părinţii care şi-au pierdut fiii şi fiicele, dar ca preşedinte care trebuie să protejeze vieţile şi siguranţa oamenilor, am inima frântă", a spus Yoon."Prezint regretele şi scuzele mele familiilor îndoliate, care trec printr-o tragedie de nedescris, şi tuturor celor care le împărtăşesc durerea şi suferinţa".

Poliţia sud-coreeană a fost criticată pentru răspunsul la busculadă, în condiţiile în care trimisese în zonă doar 137 de agenţi, în pofida estimărilor conform cărora erau aşteptaţi aproape 100.000 de petrecăreţi. Transcrieri ale mai multor apeluri primite de serviciile de urgenţă cu câteva ore înainte de tragedie arată că au fost persoane care au avertizat că este posibil să se producă un accident şi au solicitat intervenţii.

Preşedintele sud-coreean s-a angajat luni că sistemul naţional de management al siguranţei va fi reformat, va avea loc o anchetă riguroasă şi cei responsabili vor fi traşi la răspundere, notând că "este nevoie în special de o reformă amplă a activităţii poliţiei, esenţială pentru a preveni accidentele şi a proteja siguranţa oamenilor". Deputaţi din opoziţia sud-coreeană au cerut demisia şefului poliţiei şi a ministrului de interne, dar şeful statului a respins aceste apeluri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » "Nu îndrăznesc să mă compar cu părinţii care şi-au pierdut fiii şi fiicele". Preşedintele din Coreea de Sud îşi cere scuze după tragedia de la petrecerea din Seul