Antena Meniu Search
x

Video Ajutor pentru Vlad, tânărul crescut în orfelinat care a devenit mentor pentru copiii fără părinţi. Şi-a dorit un telefon şi un consult oftalmologic

Vlad Zaharia este student în anul 2 la Facultatea de Matematică şi visează să devină profesor. A crescut într-un sat pentru copii fără părinţi, dar nevoile sale actuale ar putea părea banale pentru cei mai mulţi dintre noi. A primit în dar un consult oftalmologic, bani de cărţi şi un telefon mobil.

de Redactia Observator

la 10.12.2021, 13:46

Vezi și

Vlad Zaharia a crescut fără părinţi şi acum este profesorul copiilor orfani. A fost abandonat într-un orfelinat, dar a învăţat să nu privească asta ca pe un minus. Astăzi a devenit mentor pentru copiii instituţionalizaţi, şi le oferă încredere şi curaj. Știe că, în lipsă de părinți, ceilalți copii ca el au nevoie de modele. Și vrea să fie el acela care, prin propriul exemplu, le va da încredere. 

"Mi-am găsit puterea să trec mai departe peste orice. Datorită femeii care m-a crescut am reuşit să ajung aici, să fiu stăpân pe mine, să ştiu ce îmi doresc. 

Abandonul nu este ceva ce ar trebui privit rău. Trebuie să mulţumim pentru ceea ce am ajuns până la urmă. Abandonul trebuie lăsat în spate. Nu trebuie să fie o povară", a declarat Vlad Zaharia.

La lipsuri preferă să nu se gândească. Are nevoi simple pentru cei mai mulţi dintre noi, greu de atins pentru el: o pereche de ghete cu care să treacă iarna, un consult oftalmologic pentru că simte că-i slăbeşte vederea şi un telefon.

"Te aştept la un consult oftalmologic. Nu cred că ai un defect foarte mare, dar porbabil te vor ajuta ochelarii. Te ajutăm cât putem, dacă e cazul. Să îţi îmbunătăţim viaţa", a declarat Dr. Cristian Moraru de la Clinica Oculus.

De la Altex a primit un telefon mobil iPhone pe care şi-l dorea, iar de la NIRO Investment Group a primit 1.200 de lei pentru nevoile pe care le are, pentru a-şi cumpăra cărţile pe care şi le doreşte. 

Povestea lui Vlad Zaharia este aici.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Ajut Eu » Ajutor pentru Vlad, tânărul crescut în orfelinat care a devenit mentor pentru copiii fără părinţi. Şi-a dorit un telefon şi un consult oftalmologic