Antena Meniu Search
x

Video "Tati, tati, te rog deschide ochii". Cătălin a fost trezit din comă de glasul fiicei sale şi acum are nevoie de ajutor să îşi recupereze viaţa

Glasul fiicei sale l-a trezit din comă, după trei luni în care viaţa lui a atârnat de un fir de aţă. Este povestea unui tată pe care un accident l-a lăsat complet paralizat, fără glas şi fără amintiri. Deşi medicii nu i-au dat nicio şansă să trăiască, el a reuşit nu doar să supravieţuiască, ci şi să se ridice în picioare. O învăţătoare ne-a scris povestea lui şi astăzi veţi vedea de ce. 

de Redactia Observator

la 14.12.2021, 13:04

Vezi și

Mama lui Cătălin: Cătălin era în comă. Ionela cand a intrat prima oara acolo a inceput sa strige "tati, tati, te rog deschide ochii, vorbeşte cu mine. te rog frumos, că ştii că eu te iubesc". Lui Cătălin au început să-i curgă aşa lacrimile...Şi de atunci Cătălin şi-a revenit şi-şi revine, şi-şi revine. 

Dacă ar putea vorbi, Cătălin ne-ar spune că dragostea unui tată pentru fiica lui poate învinge chiar şi moartea. Că de patru ani pentru ea luptă, ca să-şi recupereze viaţa frântă într-o zi de iarnă. Era pe locul din dreapta al unei maşini conduse de un şofer băut, când un tren a intrat în plin în autoturism. Atunci, mama lui a primit mesajul cel mai greu pentru un părinte. 

Mama lui Cătălin: Că o să moară, pur şi simplu. 

Reporter: Asta vi s a spus de la spital?

Pe acelaşi subiect

Mama lui Cătălin: El era într-o stare foarte foarte gravă... 

Lungul drum spre recuperare

Şi totuşi, iubirea pentru Ionela l-a ţinut în viaţă. După patru luni de comă, a deschis pentru prima oară ochii. De la un munte de om, ajunsese să cântărească 30 de kilograme. Era paralizat total şi îşi pierduse toate amintirile. Pas cu pas, zi după zi, a început lungul drum spre recuperare. 

Nicoleta Bogoş: Cred ca oamenii de felul acesta care se întorc la viaţă ne arată că avem cu toţii suficiente motive să iubim viaţa asta şi să mergem înainte şi să nu renunţăm şi să nu spunem niciodată nu

Când l-a cunoscut pe Cătălin, Nicoleta Bogoş ştia şi ea ce înseamnă să treci pe lângă moarte. O boală gravă, pe care a învins-o de două ori, a schimbat-o. 

Nicoleta Bogoş: Nu rămânem pe pământul ăsta doar pentru că ni s-a mai dat încă o dată șansa la viață, adică trebuie să facem mai mult decât până în momentul în care am fost la pământ

Aşa că ea a început o misiune prin care ajută aproape 200 de familii. Copii pe care-i sprijină să nu abandoneze şcoala, să-şi poată construi un viitor. Bunici cărora le renovează casele şi pe care-i duc la medic. Şi oameni încercaţi de soartă, aşa cum este Cătălin. 

Nicoleta Bogoş: E așa ca un bulgăre mic de zăpadă, la început e mic și începe să se rostogolească și odată ce intri în hora aceasta a dorinței de a face bine, nu mai poți ieși.

Cătălin are nevoie de un triciclu

ReporterCe inseamană tati pentru tine?

Fata lui Cătălin: Multe.

Reporter: Unde vrei sa mearga tati cu tine?

Fata lui Cătălin: Până la şcoală. 

E singura dorinţă a unei fetiţe care şi-a readus tatăl la viaţă.  Până când el va trăi încă un miracol, are nevoie de un triciclu să se poată deplasa. 

Nicoleta Bogoş: Teama cea mai mare pe care am simțit-o noi, pentru că nu ne-au spus niciodată, a fost că vor veni zile sau săptămâni în care nu va avea bani nici măcar de minima recuperare și știm cu toții ce înseamnă să întrerupi o astfel de recuperare.

Un lucru pe care el nu şi-l permite. De dragul fiicei lui, trebuie să rămână în picioare. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Ajut Eu » "Tati, tati, te rog deschide ochii". Cătălin a fost trezit din comă de glasul fiicei sale şi acum are nevoie de ajutor să îşi recupereze viaţa