Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Răsturnări la alegerile locale din Moldova. După 20 de ani, Suceava redevine roșie, iar la Vaslui, omul lui Dumitru Buzatu, în fruntea Consiliului Județean

Alegeri locale 2024. Nouă candidați s-au luptat pentru primăria municipiului Iași. Iar rezultatele parţiale îl dau câştigător pe Mihai Chirica. Candidatul liberal va sta încă patru ani la cârma Primăriei Iași. Alegerile nu au fost, însă, lipsite de surprize în Moldova. 

de Clara Mihociu

la 10.06.2024 , 14:31

La Iași nu sunt mari surprize, pentru a treia oară consecutiv, datele preliminare de până acum arată că Mihai Chirica ar fi primarul municipiului, la Consiliul Județean, până în acest moment nu există o informație clară, peste noapte a oscilat între actualul președinte al Consiliul Județean, Costel Alexe, și contracandidatul său de la PSD Bogdan Cojocaru. Au fost pe rând pe primul lor, ultimele date la numărătoarea paralelă îl dădeau pe Costel Alexe.

Suceava a redevenit roșie, după 20 de ani

Cea mai mare surpriză din această regiune pare să vină de la Suceava, acolo unde după 20 de ani, PSD câștigă primăria municipiului Suceava. Vasile Râmbu ar fi noul primar de la Suceava. În același timp, Gheorghe Flutur a pierdut se pare președinția Consiliului Județean Suceava. La Vaslui, de asemenea, sunt noutăți.

Vezi și

După cum știm ani de zile la cârma județului a fost Dumitru Buzatu, care acum este în arest la domiciliu pentru luare de mită. Acolo ar fi ieșit ca președinte al Consiliului Județean un apropiat de al său, Ionuț Trifan, tot din partea PSD. Cele mai multe localități au votat tot cu social-democrații. 

La Neamț, de exemplu, în comuna Tarcău, a fost ales primar un bărbat care se află în arest pentru luare de mită.

Clara Mihociu Like

Se spune că în fiecare glumă există și un sâmbure de adevăr. Cam așa am ajuns eu pe tărâmul presei. În glumă, un profesor mi-a spus că am voce de radio la finalul primului an de facultate.

Întrebarea zilei
Sunt pregătite autorităţile să facă faţă potopului care se abate peste România în acest weekend?
Observator » Alegeri locale 2024 » Răsturnări la alegerile locale din Moldova. După 20 de ani, Suceava redevine roșie, iar la Vaslui, omul lui Dumitru Buzatu, în fruntea Consiliului Județean