Antena Meniu Search
x

Video "Ceva prostesc. Ca la noi la nimeni". Localnicii din Costineşti, sătui de campanii electorale. Sunt chemaţi din nou la vot, pe 7 iulie

Alegerile locale din Costineşti se reiau. După ce buletinele de vot au fost numărate de şase ori, Biroul Electoral Central a decis că sunt prea multe nereguli pentru ca scrutinul să fie validat. Localnicii sunt chemaţi din nou la urne pe 7 iulie, dar mulţi spun că sunt sătui de atâta campanie electorală. 

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 01.07.2024 , 15:00

Cetăţenii din Costineşti au câteva zile la dispoziţie pentru a evalua, din nou, promisiunile din campania pentru locale.

Alegerile se reiau în Costineşti pe 7 iulie

La alegerile din 9 iunie, diferenţa dintre candidatul PNL şi cel de la PSD a fost de doar un singur vot. Evident, au urmat contestaţii peste contestaţii care au scos la iveală nereguli uriaşe. Ucraineni care au votat în mod ilegal, bulteine de vot fără ştampila de control, dar şi cetăţeni cu domiciliul în alte localităţi care au pus ştampila în mod fraudulos.

Vezi și

Dumitru Jeanu, primar în funcţie Costineşti: Toate coroborate, mai ales votul din partea doamnei din Ucraina şi diferenţa de doar un vot între noi a dus la, cum era normal, la anularea alegerilor.

Pe acelaşi subiect

Noul tur de scrutin a fost programat pentru 7 iulie. 

Dumitru Jeanu, primar în funcţie Costineşti: Eu sper să nu fie aşa de strânsă, sper să fie o diferenţă destul de mare.

Gheorghe Mechenici, candidat primărie Costineşti: Mergem în continuare, adunăm oamenii lângă noi. Am o echipă puternică lângă mine şi cu Dumnezeu înainte!

Localnicii din Costineşti, sătui de campanii electorale

Dar gândul că trebuie să meargă iar la urne nu îi încântă pe unii localnici.

"Ceva prostesc. Ca la noi la nimeni, în Costineştiul ăsta", spune o femeie.

Alţii sunt decişi să voteze iar. "Cer oamenilor să vină la vot. este foarte important, cum s-a observat şi am şi spus, şi un vot face diferenţa", îndeamnă o tânără.

Candidaţii care se luptă pentru primărie au făcut echipă în ultimii patru ani. Contracandidatul actualului primar este chiar viceprimarul. "Cam de Caragiale este. De Caragiale. Nu ştiu de ce se bat să fie primar. Că de făcut nu s-a făcut nimic", spune o localnică.

Oamenii se plâng că în toiul luptei politice au fost uitate nevoile staţiunii. 

Costineşti este a doua cea mai populară staţiune de pe litoral, potrivit numărului de rezervări. Anul trecut a fost întrecută doar de Eforie Nord.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Sunteţi mulţumiţi de sistemul public de sănătate din România?
Observator » Alegeri locale 2024 » "Ceva prostesc. Ca la noi la nimeni". Localnicii din Costineşti, sătui de campanii electorale. Sunt chemaţi din nou la vot, pe 7 iulie