Antena Meniu Search
x

Suspans la Primăria Bistriţa. BEJ decide azi dacă se vor renumăra voturile pentru funcţia de primar

Alegeri locale 2024. Bătălia pentru Primăria Bistrița între PSD și PNL încă nu s-a încheiat. Ieri, 10 iunie, după o contestaţie făcută de PNL, Biroul Electoral Municipal a decis că se vor renumăra voturile. Marţi, Biroul Electoral Județean va decide dacă menține această deczie. Nu se ştie dacă se vor renumăra voturile tuturor candidaților sau doar a primilor doi clasați, Gabriel Lazany și Ioan Turc.

de Redactia Observator

la 11.06.2024 , 09:34

Suspans la Primăria Bistriţa. BEJ decide azi dacă se vor renumăra voturile pentru funcţia de primar - Facebook

După contestația PNL și renumărarea a două secții, distanța dintre Gabriel Lazany și Ioan Turc a crescut de la 8 la 12 voturi în favoarea candidatului PSD, care, după numărarea tuturor voturilor și validarea proceselor verbale pe fiecare secție de către Autoritatea Electorală Permanentă, a ieșit câștigător. Mai departe, judecătoarea Reghina Berari, președinta Biroului Electoral Municipal, a solicitat o pauză până marţi dimineață pentru renumărarea voturilor și a cerut pază Instituției Prefectului prin Jandarmeria Bistrița.

Scandalul renumărării voturilor la Primăria Bistrița

Potrivit publicaţiei locale bistriteanul.ro, voturile de primar din Sala Mare a Primăriei Bistrița sunt păzite de jandarmi, care, la rândul lor, sunt supravegheați de doi polițiști locali. Mai departe, PSD Bistrița a contestat decizia Biroului Electoral Municipal de a admite renumărarea voturilor, iar marți dimineață Biroul Electoral Județean va decide dacă admite contestația PSD sau menține decizia Biroului Electoral Municipal de renumărare a voturilor pentru primar și se trece efectiv la renumărare.

Articolul continuă după reclamă

Potrivit datelor parţiale publicate, luni, pe site-ul Autorităţii Electorale Permanente, Gabriel Lazany (PSD) ar fi obţinut 15.497 voturi şi Ioan Turc (PNL) - 15.489 voturi.

Prezenţa la urne în municipiul Bistriţa a fost de 46,22%.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Mergeţi în vacanţă pe litoralul românesc sau în străinătate?
Observator » Alegeri locale 2024 » Suspans la Primăria Bistriţa. BEJ decide azi dacă se vor renumăra voturile pentru funcţia de primar