Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Suspans la Primăria Bistriţa. BEJ decide azi dacă se vor renumăra voturile pentru funcţia de primar

Alegeri locale 2024. Bătălia pentru Primăria Bistrița între PSD și PNL încă nu s-a încheiat. Ieri, 10 iunie, după o contestaţie făcută de PNL, Biroul Electoral Municipal a decis că se vor renumăra voturile. Marţi, Biroul Electoral Județean va decide dacă menține această deczie. Nu se ştie dacă se vor renumăra voturile tuturor candidaților sau doar a primilor doi clasați, Gabriel Lazany și Ioan Turc.

de Redactia Observator

la 11.06.2024 , 09:34

Suspans la Primăria Bistriţa. BEJ decide azi dacă se vor renumăra voturile pentru funcţia de primar - Facebook

După contestația PNL și renumărarea a două secții, distanța dintre Gabriel Lazany și Ioan Turc a crescut de la 8 la 12 voturi în favoarea candidatului PSD, care, după numărarea tuturor voturilor și validarea proceselor verbale pe fiecare secție de către Autoritatea Electorală Permanentă, a ieșit câștigător. Mai departe, judecătoarea Reghina Berari, președinta Biroului Electoral Municipal, a solicitat o pauză până marţi dimineață pentru renumărarea voturilor și a cerut pază Instituției Prefectului prin Jandarmeria Bistrița.

Scandalul renumărării voturilor la Primăria Bistrița

Potrivit publicaţiei locale bistriteanul.ro, voturile de primar din Sala Mare a Primăriei Bistrița sunt păzite de jandarmi, care, la rândul lor, sunt supravegheați de doi polițiști locali. Mai departe, PSD Bistrița a contestat decizia Biroului Electoral Municipal de a admite renumărarea voturilor, iar marți dimineață Biroul Electoral Județean va decide dacă admite contestația PSD sau menține decizia Biroului Electoral Municipal de renumărare a voturilor pentru primar și se trece efectiv la renumărare.

Articolul continuă după reclamă

Potrivit datelor parţiale publicate, luni, pe site-ul Autorităţii Electorale Permanente, Gabriel Lazany (PSD) ar fi obţinut 15.497 voturi şi Ioan Turc (PNL) - 15.489 voturi.

Prezenţa la urne în municipiul Bistriţa a fost de 46,22%.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Alegeri locale 2024 » Suspans la Primăria Bistriţa. BEJ decide azi dacă se vor renumăra voturile pentru funcţia de primar