Antena Meniu Search
x

Liderii USR Plus, pregătiţi de negocieri pentru guvernare, dar nu cu PSD

Prima reacție a lui Dacian Cioloș, după închiderea urnelor, a fost să declare public că USR-PLUS exclude orice colaborare cu PSD pentru crearea unei majorităţi. Şi el şi Dan Barna sunt însă pregătiţi să negocieze cu PNL. Preşedintele PLUS a declarat pentru Observator că alianţa îşi doreşte un guvern mai suplu, iar propunerea USR-PLUS pentru funcţia de premier este Dacian Cioloş.

de Redactia Observator

la 07.12.2020, 09:53

Vezi și
  • Liderii USR Plus, mulţumiţi de rezultatul de la alegerile parlamentare 2020.

Dacian Cioloş, preşedinte PLUS: Negocierile vor fi dure. Avem aceeaşi propunere de premier, Dacian Cioloş, şi aceeaşi propunere de guvernare. Am văzut declaraţiile liderilor de la PNL, care vor portofolii importante. Ce doreşte USR Plus din viitorul guvern? Păi eu văd că unii încep să-şi împartă funcţii fără să ştie ce vor să facă cu ele înainte de asta. Noi vrem să începem discuţia cu programul de guvernare. E, totuşi, vorba de o guvernare de patru ani. Deci, după ce avem programul de guvernare clar definit, vom discuta de structura guvernului. Noi vrem un guvern suplu şi capabil să pună în aplicare aceste reforme şi apoi putem discuta de împărţirea portofoliilor. În mod clar excludem orice alianţă cu PSD. Nu putem discuta la momentul actual despre o guvernare cu Ludovic Orban premier. Nu discutăm acum, din start, de nume şi nu respingem niciun nume atâta timp cât nu ştim la ce se va angaja viitorul premier.

Dan Barna, preşedinte USR: Dacă timp de patru ani, cu aproape 9%, am reuşit să facem agenda în Parlament, sunt convins că, cu un rezultat cel puţin dublu, aşa cum arată estimările în acest moment, vom face şi agenda guvernului. Şi rezultatele spun foarte clar: nu se poate face reformă în România fără USR Plus. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Alegeri parlamentare 2020 » Liderii USR Plus, pregătiţi de negocieri pentru guvernare, dar nu cu PSD