Antena Meniu Search
x

Presa internațională, despre alegerile parlamentare din România: Social-democraţii şi liberalii, cot la cot

Alegerile parlamentare din România au fost analziate de cele mai importante publicații internaționale. Liberalii din România şi social-democraţii la egalitate titrează principalele site-uri de știri din lume.

Iulia Iancu
de Iulia Iancu

la 06.12.2020, 22:46

Presa internațională scrie despre alegerile parlamentare din România
Presa internațională scrie despre alegerile parlamentare din România - Profimedia Images
  • Presa internațională, cu ochii pe alegerile din România.
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1.

Partidul Naţional Liberal şi Partidul Social Democrat apar pe primul loc în alegerile parlamentare din România ,cu 29,0%, respectiv 30,5%, potrivit exit-poll-ului, într-un vot esenţial pentru viitorul ţării, scrie Reuters despre scrutinul de duminică.

“Alianţa de centru dreapta USR-Plus a obţinut 15,9% din voturi, potrivit unui exit-poll condus de Curs-Avantgarde, şi ar putea înclina balanţa în formarea unei majorităţi alături de PNL. Un exit-poll condus de INSOMAR arată că PNL are un uşor avans de 32%”, menţionează Reuters.

Şi AFP notează că rezultatul alegerilor este unul strâns, conform exit-poll-ului CURS-Avangarde: “Liberalii proeuropeni la putere în România şi rivalii lor social-democraţi sunt cot la cot, creditaţi cu 29 la sută, respectiv 30,5 la sută din voturi, conform unui sondaj la ieşirea de la urne, prezentat la finalul alegerilor parlamentare de duminică. Partidul Liberal al premierului Ludovic Orban rămâne totuşi favorit pentru a forma viitorul guvern, aliindu-se cu reformiştii alianţei USR-Plus, care ar urma să obţină aproape 16 la sută din voturi, conform sondajului realizat de CURS-Avangarde”, scrie News.ro.

Agenţia EFE scrie că este “egalitate tehnică între conservatori şi socialişti la alegerile din România”. “Alegerile generale din România s-au încheiat în această duminică la egalitate tehnică, conform exit-poll-urilor, cu 30,5 la sută din voturi pentru Partidul Social Democrat, din opoziţie, şi 29 la sută pentru Partidul Naţional Liberal, aflat la putere, deşi nu s-au numărat voturile sutelor de mii de români din străinătate”, menţionează efe.com.

În Italia, RaiNews scrie că în frunte sunt social-democraţii: “În România, Partidul Social Democrat este în frunte la alegerile parlamentare, conform exit-poll-urilor. Urmează Partidul Naţional Liberal, cu 29 la sută, şi alianţa USR-Plus, cu 15,9 la sută”.

“Alegerile parlamentare din România, surprinzător de strânse”, notează şi Bloomberg.com, adăugând că acest lucru este semnalul faptului că “calea guvernului către un nou mandat va fi mai complicată decât arătau sondajele”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Alegeri parlamentare 2020 » Presa internațională, despre alegerile parlamentare din România: Social-democraţii şi liberalii, cot la cot