Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Marcel Ciolacu vrea ca PSD să susţină în premieră un independent la prezidenţiale, dar nu pe Mircea Geoană

Alegeri prezidenţiale 2024. PSD vrea să câştige alegerile prezidenţiale, chiar şi cu un independent. Un nume surpriză din afara partidului ar putea fi soluţia câştigătoare - cel putin asta crede premierul Marcel Ciolacu care refuză deocamdată să intre în ring. Între timp, Mircea Geoană ar vrea sustinerea unor partide, dar crede că 2024 va fi anul independentilor în politica românească.

de Redactia Observator

la 08.07.2024 , 19:48

Aflat sub presiune la vârful PSD, Marcel Ciolacu ar vrea să propună un candidat independent. Liderii partidului vor analiza vineri acest scenariu, într-o sedinţă a Consiliului Politic National. Dacă social-democratii vor accepta, ar fi prima dată în istorie când PSD nu ar avea un candidat propriu în cursa prezidenţială. "Dacă acceptă partidul un independent sau nu acceptă. Daca va referiti la dl Geoană dansul nu este independent", a declarat Marcel Ciolacu, preşedinte PSD.

Geoană şi-ar putea anunta intrarea în cursă după Summit-ul NATO de la Washington

"În ultimii 20 de ani am trait experiente triste pentru PSD. Si nu vrem sa traim acest lucru. Vrem sa castigam presedintia Romaniei", a declarat Paul Stănescu, secretar general PSD. Lideri cu greutate i-au cerut lui Marcel Ciolacu să respecte traditia partidului si să candideze pentru functia supremă în Stat. Printre ei - Mihai Tudose, Sorin Grindeanu si Paul Stănescu. "Domnul Ciolacu trebuie în primul rând să vrea. Nu poti să duci pe cineva sa candideze la ceva daca nu isi doreste acest lucru. Domnul Ciolacu va fi acela care va decide daca va fi candidatul PSD la prezidentiale sau nu", a declarat Paul Stănescu, secretar general PSD.

Vezi și

Între timp, curtat de unii lideri din PSD, Mircea Geoană îşi face planuri pentru bătălia prezidentială. "Sunt convins că anul ăsta va fi anul independentilor la preşedinţia României. Eu într-un partid politic nu mă mai întorc. Eu când spun "independent", eu spun de fapt ne-dependent de partide" a declarat Mircea Geoană, secretar general adjunct NATO. Chiar si aşa, fostul lider PSD recunoaşte că are nevoie de sprijin politic. Motiv pentru care nu ar refuza sustinerea unor partide în campania electorală.

"Poate sa fie partide mai mici, poate sa fie miscari civice, pot fi partide mai mari. Nu poti sa fii singur la Cotroceni si sa nu ai o majoritate", a declarat Mircea Geoană, secretar general adjunct NATO. Potrivit unor surse politice, Mircea Geoană şi-ar putea anunta intrarea în cursă după Summit-ul NATO de la Washington.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vă permiteţi să investiţi cel puţin 25 de lei pe zi?
Observator » Alegeri prezidenţiale 2024 » Marcel Ciolacu vrea ca PSD să susţină în premieră un independent la prezidenţiale, dar nu pe Mircea Geoană