Antena Meniu Search
x

Video Marcel Ciolacu vrea să rămână premier şi să trimită un independent la prezidenţiale. Liderii partidului fac presiuni să candideze el

PSD ar putea miza pe un candidat independent la prezidenţiale. Cel putin asta îşi doreşte Marcel Ciolacu, cel care ar vrea să păstreze puterea ca sef al Guvernului. Doar că liderii PSD spun că premierul ar trebui să respecte traditia partidului si să intre în lupta de totul sau nimic pentru Palatul Cotroceni. Tot astăzi, Mircea Geoană si-a înregistrat oficial sigla pentru campania electorală. Un semn clar că numărul 2 din NATO e gata să intre în bătălia prezidentială. 

Marius Gîrlaşiu
de Marius Gîrlaşiu

la 05.07.2024 , 20:57

Cu cinci luni înainte de alegerile prezidenţiale, greii PSD pun presiune pe Marcel Ciolacu şi îi cer premierului să candideze pentru funcţia supremă în Stat. 

"E şi normal, este prim-ministru, este preşedintele partidului, e pe primul loc. Asta îl face favorit în acest Congres în a fi desemnat candidat", spune Sorin Grindeanu, prim-vicepreşedinte PSD.

"Candidatul pentru presedintia Romaniei sa fie un membru PSD. Asta e un lucru clar, asta imi doresc eu", spune Paul Stănescu, secretar general PSD.

Vezi și

Ciolacu şi Ciucă ar fi negociat un acord pentru împărţirea puterii

Pe acelaşi subiect

Aflat sub presiune, Marcel Ciolacu încă mai caută o solutie salvatoare. Un nume surpriză, din afara partidului, pe care să-l arunce în bătălia prezidenţială. 

"Mi-aş da votul, deşi este unul singur, pe un candidat care să fie membru PSD. Cel care este situat cel mai bine în sondaje, în încredere şi ca intenţie de vot, dintre membrii PSD, este Marcel Ciolacu", spune Sorin Grindeanu, prim-vicepreşedinte PSD.

Surse Observator spun că Marcel Ciolacu si Nicolae Ciucă au negociat un acord secret pentru împărtirea puterii. Dacă unul dintre ei va deveni sef al Statului, celălalt va primi, în schimb, functia de premier. Conditia acestui tandem este ca PSD si PNL să se sustină reciproc în finala prezidentială. 

"Discutăm şi negociem cu oricine. In acest moment va pot spune ca fiecare dintre partide va avea propriul candidat.  Este prematur sa ne pronuntam astazi ce se va intampla in decembrie", spune Nicolae Ciucă, preşedinte PNL.

Mircea Geoană a depus o cerere la OSIM pentru a-şi înregistra sigla de campanie pentru alegerile prezidenţiale

Tot azi, Mircea Geoană a înregistrat la OSIM sigla de campanie pentru alegerile prezidentiale. Un semnal cât de poate de clar că fostul lider PSD va intra, în curând, în cursă. Numărul 2 din NATO sustine că 2024 va fi anul independentilor în politica din România.

"E parerea domnului Mircea Geoană. Eu îmi doresc ca preşedinte al României să fie un membru PSD. Asta e un lucru clar, asta imi doresc eu", spune Paul Stănescu, secretar general PSD.

Social democratii îsi vor alege candidatul la sfârsitul lunii august, atunci când va avea loc Congresul decisiv al partidului.

Surse politice spun ca Marcel Ciolacu va propune un candidat din afara partidului în cursa prezidentială. Asta în timp ce lideri cu greutate în PSD au făcut apel la tradiţia partidului şi i-au cerut să intre în lupta pentru Palatul Cotroceni. În ultimii 20 de ani, liderii PSD au pierdut finala prezidenţială. De la Adrian Năstase si Mircea Geoană, la Victor Ponta şi Viorica Dăncilă - toţi au pierdut şefia PSD după ce au fost învinşi în bătălia pentru Cotroceni. Un destin politic pe care Marcel Ciolacu încearcă acum să îl evite cu orice preţ. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Obişnuiţi să consumaţi multivitamine, fără recomandarea medicului?
Observator » Alegeri prezidenţiale 2024 » Marcel Ciolacu vrea să rămână premier şi să trimită un independent la prezidenţiale. Liderii partidului fac presiuni să candideze el