Abandonat în spital de mamă, Elvis a învăţat prin muzică să ierte. Acum visează să strălucească într-o zi pe marile scene
Nu a simțit vreodată căldura unui cămin, iar cuvântul familie îi este străin. Elvis are 21 de ani şi a fost abandonat în spital de mama lui. Nu îşi judecă părinţii şi nu vrea decât să-i ajute. Crescut la orfelinat, el a reuşit să-şi clădească singur o viaţă frumoasă. Prin muzică. A ales folclorul pentru că nu vrea să lase să piară o parte atât de preţioasă a României.
De Redactia Observator la 16.12.2021, 13:58- Abandonat în spital de mamă, Elvis a crescut găsind alinare în muzică.
Uneori, talentul ți se dă ca să-i bucuri pe alții. Alteori, ca să te salvezi și pe tine. Pentru Elvis, muzica a fost salvarea dintr-o viață de încercări.
Elvis: Talentul de a cânta l-am descoperit la vârsta de 9 sau 10 ani, la un centru de plasament. Mă regăsesc, normal. Sunt versuri care mă fac să plâng - de părinți, de casă, chiar dacă n-am avut eu..
Tânărul a fost părăsit de mamă la 8 luni, în spital
Părinți a avut numai câteva luni. S-a născut într-o familie cu opt frați, în Constanța. La opt luni, s-a îmbolnăvit de pneumonie. Mama lui l-a dus la spital, dar nu s-a mai întors niciodată să-l ia. Nici astăzi, Elvis nu înțelege de ce. Cum n-a înțeles nici de ce a fost singurul dintre copii la care părinții au renunțat – o întrebare care-l macină de o viață.
- Daniel Petruţescu a primit echipamentele necesare pentru a continua să câştige medalii la karate
- Daniel este campion la karate, dar viaţa lui a fost mereu o luptă pentru supravieţuire. A vrut să se angajeze ca...
- Ovidiu Bădescu, profesorul care a reinventat Educaţia, a primit trei laptopuri pentru a-şi ajuta elevii să aibă...
- "Tati, tati, te rog deschide ochii". Cătălin a fost trezit din comă de glasul fiicei sale şi acum are nevoie de...
Reporter: Cum iți închipui familia perfectă?
Elvis: Familia perfectă...nu știu, e greu să spun, dacă nu am trăit cu o familie să știu... Îmi doresc băiețel, să cânte și el, să mergem la evenimente. Soția să cânte. Să fim o familie de cântăreți.
De 20 de ani, familie îi sunt colegii din centrul de plasament, pedagogii și bucătăresele care i-au învățat poftele. Tot ei sunt cei care l-au auzit cântând prima dată și l-au încurajat să-și cultive talentul. Avea 9 ani când o educatoare i-a deschis ochii spre muzică.
Oană Manoilă - DGASPC Constanța: Fiecare copil se naște cu ceva propriu, ceva al lui, un talent. În momentul în care descoperi talentul respectiv, ca orice părinte, faci tot posibilul ca puiul tău să fie ghidat să își aleagă calea pe care și-o dorește în viață. Familia noastră este formată din 402 copii.
Elvis: Am ales folclor de la 14 ani, cred că, când l-am ascultat prima oară pe maestrul Constantin Enceanu.
Tănase Tașu – director centru de plasament Ovidiu: Elvis este un băiat sensibil. Un băiat perseverent. El se exprimă și se simte extraordinar pe scenă, când poate să transmită toate sentimentele, toate trăirile lui prin melodii.
Elvis visează să strălucească într-o zi pe marile scene ale muzicii
Trofeele și diplomele stau dovadă că viața lui Elvis a fost predestinată spre scenă. E colțul lui preferat din centrul de plasament. Aici, toate zilele sunt la fel. Angajații sunt și mamă și tată pentru copiii abandonați, care la 18 ani trebuie să plece și să se descurce pe cont propriu. Elvis a mai rămas, pentru că încă nu a terminat școala. După ce a absolvit seminarul Teologic, acum este înscris la Centrul Școlar pentru educație incluzivă, unde tinerii crescuți în sistem învață să se integreze în societate. Sunt doar trei astfel de centre in țară.
Reporter: Cum e Elvis, raportat la generația zilelor noastre?
Ristea Nicoleta Luminița, profesoară: Este un tânăr implicat, un tânăr punctual, un tânăr care își dorește să învețe.
Și își mai dorește ceva: să strălucească pe mari scene, să țină folclorul viu, pentru generațiile următoare. Îi e greu, pentru că nu-și permite nici măcar un microfon profesional, nici costume populare. De curând, s-a angajat la Târgul de Crăciun din Constanța. Cu o parte din bani vrea să cumpere lemne pentru familia care l-a părăsit, și poate un brad de sărbători pentru frații lui.
Pe părinți i-a iertat, dar viața lui are acum alt drum.