Afacerea pornită de familia Farcaşiu în urmă cu 15 ani dă roade. Delicatesa care a înlocuit carnea de porc pe mesele românilor: un kg costă 160 de lei
Deşi porcul este vedeta mesei de Crăciun, românii care vor să aibă o alimentaţie mai sănătoasă au înlocuit preparatele tradiţionale cu un produs mai sănătos - carnea de struţ. De la sarmale şi până la pastramă sau muşchi de struţ ori mici, toate produsele sunt la mare căutare.
De Redactia Observator la 23.12.2024, 07:52Carnea de struţ este varianta ideală pentru cei care vor să înlocuiască tradiţionala friptură de porc. "O carne foarte bogată în proteine şi fier, Omega 3. După câte puteţi observa nu găsiţi un gram de grăsime în carnea noastră. Se poate înlocui în special acum pe masa de Crăciun", spune o femeie. "O alternativă foarte bună la carnea de porc, fiind lipsită de colesterol. Carne roşie foarte gustoasă şi foarte sănătoasă", spune un bărbat.
Preţul delicateselor este şi el unul piperat
Familia Farcașiu a pornit afacerea acum 15 ani dintr-o pasiune, iar acum, carnea şi produsele din carne de struţ, din ferma lor, ajung atât pe masa românilor, cât şi pe masa străiniilor. Preţul delicateselor este şi el unul piperat. Un kilogram de carne de struţ costă aproximativ 160 de lei.
"De la un struţ în viaţă de 120 de kg, se obţine undeva la 30, maxim 30 de kg de carne de struţ. Şi de aceea este preţul puţin mai ridicat decât la restul cărnurilor", a declarat Ana Farcaşiu. Iar proprietarii fermei aduc şi alte specialităţi, în ton cu sărbătorile. sarmalele din carne de struţ.