Haos după greva de la Lufthansa. Cum explică întârzierile directorul Aeroportului Heathrow: se iau multe machiaje în bagaje
Este vara haosului aerian şi a bagajelor pierdute pe aeroporturi. Azi, o grevă Lufthansa, cel mai mare transportator aerian european, a ţinut la sol aproape 1.500 de avioane. Opt curse ar fi trebuit să ajungă în România. Pe de altă parte, şeful Aeroportului Heathrow spune că şi pasagerii sunt vinovaţi pentru întârzieri. Iau prea multe produse de machiaj în bagaje şi controlul durează mai mult decât ar fi normal.
De Redactia Observator la 27.07.2022, 22:44- Alege ce urmează! Tu eşti liderul! Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegeri, faţă în faţă cu Alessandra Stoicescu de la ora 19:30, la Antena 1
- Alegeri prezidențiale 2024 LIVE TEXT. A început votul în diaspora. Primii români au votat în Noua Zeelandă
Un panou cu toate cursele anulate. Asta i-a întâmpinat pe pasagerii Lufthansa pe aeroporturile din Germania. Peste 130.000 de oameni şi-au văzut planurile date peste cap, după ce angajaţii de la sol ai companiei germane au intrat în grevă.
Sunt doar doi dintre pasagerii care ar fi trebuit să zboare azi cu Lufthansa. În total, aproape 1.400 de zboruri au fost suspendate pe aeroporturile din Frankfurt şi Munchen.
Cristina Filip, reporter Observator: În ce priveşte cursele companiei Lufthansa, care ar fi trebuit să ajungă în ţara noastră, 8 dintre cele 12 zboruri programate pentru azi au fost anulate. Compania a dat asigurări că pasagerii afectați de anulări sunt rerutaţi gratuit pe alte zboruri spre destinația lor finală. De asemenea, aceștia sunt eligibili pentru a primi până la 600 de euro sub formă de compensații.
Angajaţii Lufthansa cer salarii mai mari şi condiţii mai bune de muncă
Se plâng că stau peste program la muncă sau nu îşi pot lua concediu şi zile libere, din cauza lipsei de personal.
Martin Leutke, purtător de cuvânt Lufthansa: Mai bine de 100.000 de oameni nu pot pleca astăzi în vacanţă aşa cum şi-au ropus şi asta. Pentru mine, reprezintă o zi neagră pentru companie şi în mod deosebit pentru pasageri.
Protestul angajaţilor Lufthansa este doar ultimul dintr-o lungă serie care au îngenunchiat vara aceasta traficul aerien european, după cele de la Ryanair, EasyJet sau ale angajaţilor de pe aeroporturile franceze şi britanice.
Se vede şi la noi lipsa personalului. Zeci de bagaje abandonate sau nerevendicate de călători s-au strâns într-o zonă a terminalului de sosiri din aeroportul Otopeni, la fel ca pe multe alte aeroporturi ale lumii.
Şeful Heathrow, cel mai aglomerat aeroport al Europei, spune că şi pasagerii poartă o parte din vină
John Holland-Kaye, CEO aeroport Heathrow: Pasagerii au mai multe bagaje, mai multe lichide în bagaje şi durează mai mult să verificăm. De exemplu, mulți oameni se gândesc să îşi ia în bagajul de mână tot machiajul, deoarece sunt îngrijorați că bagajul lor nu va ajunge la destinație.
Luna trecută, un bărbat cu dizabilităţi a murit pe aeroportul Gatwick, după ce a fost lăsat fără ajutor la debarcare şi a încercat să coboare singur din avion.