Antena Meniu Search
x

Haos pe aeroportul Luton. Toate zborurile au fost anulate timp de două ore, după ce pista s-a "topit", din cauza caniculei

Turiştilor britanici le-au fost anulate zborurile timp de două ore, după ce pista de pe aeroportul Luton s-a "topit" din cauza temperaturilor ridicate, potrivit The Sun.

de Antonia Roşu

la 18.07.2022, 22:01

Haos pe aeroportul Luton. Toate zborurile au fost anulate după ce pista s-a "topit", din cauza caniculei
Haos pe aeroportul Luton. Toate zborurile au fost anulate după ce pista s-a "topit", din cauza caniculei - Profi Media

UPDATE: Zborurile au fost reluate pe aeroportul Luton din Londra, după o întrerupere de aproape două ore.

Conducerea aeroportului Luton a confirmat că a existat un „defect la nivelul suprafeţei pistei”, cauzat de vremea caniculară de astăzi. Termometrele au indicat valoarea termică de 37 de grade Celsius în Londra şi în oraşele din apropiere.

„Din cauza temperaturilor ridicate de astăzi, a fost identificat un defect la nivelul suprafeţei pistei”, a declarat un reprezentant al aeroportului Luton. „Inginerii au fost chemați de urgenţă, iar lucrările de reparații sunt în curs de desfășurare pentru a relua zborurile cât mai curând posibil.” Aeroportul are o singură pistă, iar zborurile ar fi fost deviate către alte aeroporturi din apropiere.

Vacanţele britanicilor, afectate de caniculă

„Ne cerem scuze pentru neplăcerile cauzate”, a fost mesajul primit de către turiştii care se pregăteau să plece astăzi în vacanţă.

De asemenea, pista s-a „topit” şi la baza militară a Forţei Aeriene Regale din Oxfordshire, iar Marea Britanie se lupta să facă față vremii. Temperaturile caniculare au închis școlile din toată țara, iar toţi britanicii sunt îndemnați să nu îşi părăsească locuinţele, decât în caz de necesitate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Haos pe aeroportul Luton. Toate zborurile au fost anulate timp de două ore, după ce pista s-a "topit", din cauza caniculei