Antena Meniu Search
x

Video Se redeschide Aeroportul Băneasa. Ce companii aeriene vor efectua zboruri de linie și charter

După nouă ani de pauză, Aeroportul Băneasa din nordul Capitalei se redeschide pentru cursele de linie. Deşi deocamdată asta nu salvează situaţia supraaglomerării de pe Otopeni, cel mai mare aeroport din ţară, pe viitor lucrurile s-ar putea schimba.

Greta Neagu
de Greta Neagu

la 27.07.2022, 20:23

Vezi și

Chiar de lunea viitoare, de la 1 august, va fi redeschis aeroportul Băneasa pentru cursele de linie. Tot atunci se vor aniversa şi 110 ani de la inaugurarea aeroportului. În această pauză de nouă ani în care a fost închis pentru zborurile comerciale a avut loc un proces amplu de modernizare - tot ceea ce înseamnă clădiri şi echipamente aeroportuare.

Din declaraţiile directorului demisionar de la Compania Aeroporturi Bucureşti am aflat că există deja discuţii avansate cu trei companii aeriene dornice să opereze pe Băneasa. Mai exact, cel mai mare low cost din Europa - Rynair, compania aeriană românească AirConnect şi Fly One - înregistrată în Republica Moldova - pentru cursele de tip charter Băneasa - Chișinău.

Pasagerii vor aștepta mai puțin de oră ca să fie îmbarcați, pe Aeroportul Băneasa

În prima fază Aeroportul Băneasa va putea procesa în jur de 250 de pasageri pe oră, urmând ca, în câțiva ani de acum încolo, să ajungă la peste un milion pe an. Prin comparație, Otopeni, cel mai mare aeroport din țară, este tranzitat acum de 1.2- 1.3 milioane de pasageri într-o singură lună.

Spre deosebire de Aeroportul Otopeni unde pasagerii trebuie să vină cu cel puțin două ore înainte de îmbarcare, la Băneasa timpul va fi chiar de sub o oră. De la 1 august Compania Aeroporturi București va avea o nouă conducere, după ce actualul director și-a dat demisia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Se redeschide Aeroportul Băneasa. Ce companii aeriene vor efectua zboruri de linie și charter