Hotelul de 4 stele, cu o istorie de 50 de ani, care a fost vândut pentru 3,48 milioane de euro. În anii '70, era asaltat de turişti străini
Hotelul Coroana de Aur din Bistriţa, de 4 stele şi situat în centrul oraşului, a fost cumpărat cu 3,48 de milioane euro. Clădirea a fost construită în anul 1974, când un grup de turişti englezi - membri ai Societăţii Transilvania din Londra - au fost pionierii turismului influenţat şi inspirat de personajul Dracula.
De Redactia Observator la 09.01.2024, 15:50Casa de insolvenţă CITR, în calitate de lichidator judiciar al Hotel Coroana de Aur SRL, a vândut cu 3,48 milioane de euro + TVA hotelul Coroana de Aur, din Bistriţa, cu o istorie de aproape 50 de ani.
Hotelul de 4 stele Coroana de Aur a fost deschis în 1974
Situat în centrul Bistriţei, Hotelul Coroana de Aur a fost inaugurat la 30 aprilie 1974, fiind cel mai reprezentativ hotel al oraşului. În acel an, primul grup de turişti englezi - membri ai Societăţii Transilvania din Londra - au fost pionierii turismului influenţat şi inspirat de personajul Dracula.
Hotelul Coroana de Aur a beneficiat de o renovare de proporţii încheiată la finalul anului 2013, devenind un hotel de patru stele.
- Cumperi acum şi ai 30 de zile să plăteşti. Riscurile noului sistem care ia amploare în România
- Câştiguri record pentru 8 milioane de români cu Pilonul II. Ce pensie privată au acum, în medie, în conturi
- Muncitorii străini care câștigă 6.000 de lei pe lună plus bonusuri. "Țară grozavă, job bun, salariu bun"
Antreprenorii vor să investească masiv în hotel
"Deşi încă activăm într-un un context plin de incertitudini, iată că turismul joacă un rol important în economia românească şi atrage investitori. În cazul de faţă, o societate cu capital românesc, Drosera Building Bistriţa, deţinută de antreprenori locali, respectiv fraţii Moldovan, proprietarii cramei Jelna, împreună cu Florin Font, au cumpărat, în cadrul unei licitaţii publice, hotelul Coroana de Aur. Antreprenorii plănuiesc să investească în modernizarea hotelului şi să îi continue istoria. Suntem bucuroşi, şi de această dată, că am putut ghida cu succes acest proces şi că am reuşit salvarea unui nou obiectiv românesc cu tradiţie", declară Andrei Besoiu, sales manager, CITR Cluj, potrivit news.ro.
Proprietatea imobiliară hotelieră tranzacţionată în cadrul unei licitaţii publice ce a avut loc pe 21 decembrie, este situată în Bistriţa şi e compusă din teren de 2.958 mp şi construcţie în regim de înălţime S+P+3E, cu o suprafaţă construită de 1.900 mp, desfăşurată de 8.492,36 mp şi utilă de 6.978 mp.