Investiţie colosală, de 500 de milioane de euro, în Galaţi. O companie românească va construi în 4 ani un proiect unic în Europa
Investiţie de jumătate de miliard de euro, în judeţul Galaţi. La câţiva zeci de kilometri de Dunăre, se va construi cel mai mare parc eolian din Europa. La capacitate maximă, ar putea alimenta peste 3.000 de locuinţe timp de un an. Odată demarate, lucrările ar putea fi gata în patru ani.
De Daniel Lare la 15.03.2023, 20:21Parcul eolian HARTA va fi construit de o firmă românească pe terenurile a 13 localităţi din judeţul Galaţi, aflate la circa 50 de kilometri de oraş. 136 de turbine eoliene vor fi ridicate pe o suprafaţă de 13 mii de hectare.
Florin Virgil Doca, primar Valea Mărului: Cei 600 de MW care vor fi produşi la Valea Mărului şi celelalte UAT-uri va fi un plus pentru tot ce înseamnă naţiunea română. Locuri de muncă, taxe şi impozite la bugetele locale. Însumând o suprafaţă de 13.000 de hectare şi un număr de 136 de turbine eoliene.
Compania care se ocupă de construcţie a primit la începutul săptămânii aprobare pentru studiul de oportunitate, care constă în identificarea și analiza potenţialului de investiții. Următorii paşi sunt implementarea planului de urbanism şi obţinerea avizelor de construire.
Odată ce şantierul va fi deschis, sute de oameni din zonă şi-ar putea găsi un loc de muncă
- Investiție imobiliară de 20 de milioane de euro în București. Cine este antreprenorul care va construi peste 350...
- Un tânăr fermier din Timiș a transformat nenorocirea în oportunitate, după o investiție inteligentă. La vară...
- Complex de 1.000 de apartamente, construit lângă Bucureşti. Terenul a costat 13 milioane de euro
Costel Fotea, preşedintele CJ Galaţi: Sper ca acest parc să se realizeze, pentru că ar fi cel mai mare parc din ţară. Regiunea Galaţiului, Brăila şi zona asta de Dobrogea este una dintre cele mai. Cu vânt, cam 360-365 de zile pe an. Cu cât va creşte numărul de parcuri eoliene în România, cu atât va scădea şi preţul la curent electric.
Aşa că locuitorii din zonă au toate şansele să plătească facturi mai mici decât acum la curentul electric, ţinând cont că energia eoliană e cea mai ieftină de pe piaţă. Compania care va ridica parcul eolian în judeţul Galaţi a început încă de anul trecut demersul de a obţine toate avizele necesare, iar dacă totul va funcţiona aşa cum trebuie, în patru ani parcul va fi conectat la reţeaua naţională de electricitate.
În prezent, cel mai mare parc eolian de pe uscat, atât din România, cât şi din Europa, este cel de la Fântânele - Cogealac, judeţul Constanţa. Are mărimea Aeroportului Otopeni şi o capacitate instalată de 600 MW.