Mărțișoarele din China, de două ori mai ieftine decât cele făcute manual de români
Afacerea "mărţişorul" a pălit anul acesta! Vânzătorii se gândesc cum să recupereze pierderile, iar elevii dacă vor mai duce un cadou simbolic profesorilor.
De Redactia Observator la 01.03.2018, 20:51Afacerea "mărţişorul" a pălit anul acesta! Vânzătorii se gândesc cum să recupereze pierderile, iar elevii şi părinţilor lor dacă vor mai duce un cadou simbolic profesorilor tocmai pe 5 martie, când se redeschid şcolile.
"O puimavaia incehe cu un mautian"! Cu puţin efort, înţelegem însă ce a vrut spună autorul. "O primăvară incepe cu un mărţişor".
Pare o traducere din chineză. Iar în ultima vreme nu mai este o noutate că tradiţia românească se sărbătoreşte cu simblouri aduse din import. Culmea, astăzi şi Ministrul Afacerilor Europene a împărţit mărţişoare "Made in China".
De cealaltă parte, tradiţia românească a mers cam... departe la Cluj-Napoca, spun unele voci.
Doi tineri au transformat sticluţă cu tărie în ceva util, să înmoie gerul. Soţia lui Alin a fost cea care a venit cu ideea.
Alin Hognogi, comerciant:
Vorbeam la telefon cu bunicul ei, soţia a văzut flacoanele online şi a zis să facem o combinaţie.
Vânzătorii tradiţionali se plâng că anul acesta nu au mers deloc bine vânzările.
În Piaţa de Flori din Capitală, vânzătorii şi-au ademenit clienţii cu reduceri la pachete de flori cu mărţişor.
În faţa soţiilor sau a mamelor, domnii nu au avut scuze şi au cumpărat după posibilităţi.
Mulţi părinţi încp nu s-au hotărât dacă luni, pe 5 martie, când se deschid florile mai are un sens să ducă... mărţişorul.
Doar învăţătoarele din şcolile private au primit astăzi simbolul primăverii.
În Arad, o gospodină a împletit un mărţişor lung de 7,5 km. Firul alb-roşu cântăreşte 33 de kg şi poate fi împărţit la aproape 40.000 de persoane. Pentru că tradiţia se păstrează doar la români, nu a intrat în cartea recordurilor. Însă, mărţişorul stă la loc de cinste în Muzeul Portului Popular, din comuna Vladimirescu. Iar Mărţişorul tuturorul românilor este în patrimoniul UNESCO.