Măsuri dure luate de Tesla la fabrica din Shanghai. În ce condiții locuiesc și muncesc muncitorii
Tesla izolează mii de muncitori în fabrici dezafectate și o tabără militară veche din China pentru a se asigura că nu sunt infectați cu Covid-19, parte a unui plan pe scară largă din partea producătorului de mașini electrice pentru a-și crește producția la fabrica din Shanghai, notează Bloomberg.
De Adrian Popovici la 27.05.2022, 19:35Personalul va fi folosit pentru cea de a doua tură a uzinei Tesla din Shanghai. Aceasta a fost închisă timp de câteva săptămâni la sfârșitul lunii martie din cauza impunerii carantinei în acest oraș. Reluarea activității a avut loc recent, muncitorii fiindu-le impuse o serie de reguli stricte pentru a nu se îmbolnăvi și pentru ca uzina să continue să producă mașini.
Muncitorii trebuie să stea în carantină între 48 și 72 de ore pentru a îndeplini criteriile guvernamentale pe baza cărora se vor putea alătura colegilor lor care se află deja în interiorul „bulei”. Odată ce cele două loturi de personal vor fi reunite, acestea vor fi adăpostite într-o veche tabără militară și în uzinele goale din apropierea fabricii Tesla dotate cu toalete și dușuri mobile.
Care sunt condițiile din Gigafabrica din Shanghai?
Informațiile care au ajuns în presa internațională arată că angajații care au început deja să lucreze în ciuda restricțiilor impuse de autorități din cauza Covid-19 au dormit în fabrică încă de la mijlocul lunii aprilie, având ture de 12 de ore, timp de șase zile pe săptămână, pentru a recupera ritmul producției după închiderea totală de trei săptămâni.
- Medic din SUA, căsătorit cu o româncă şi tată a 5 copii, ars de viu în maşina Tesla. Proces: uşile electrice...
- Cum ar fi scăpat Musk de acuzațiile de hărțuire sexuală. S-ar fi oferit să-i cumpere un cal unei stewardese...
- Averea lui Elon Musk a scăzut cu 10 miliarde de dolari într-o singură zi, după acuzațiile de hărțuire sexuală
Măsurile pe care Tesla le negociază pentru a-și relua producția surprind provocările cu care se confruntă companiile care doresc să-și continue operațiunile în contextul politicii de zero cazuri Covid din China. În timp ce restul lumii trăiește alături de virus, Beijingul apelează la măsuri tot mai drastice: de la testarea în masă repetată la carantină.
Buclele închise au fost promovate de oficiali ca o modalitate de a reporni industria, limitând în același timp riscul de transmitere a coronavirusului. Dar impactul asupra muncitorilor este semnificativ, personalul fiind constant testat și monitorizat pentru Covid și limitat doar la fabrică și spațiile de odihnă, departe de familie și restul societății.În timp ce mai mulți lucrători vor ajuta la consolidarea producției Tesla, restricțiile înseamnă că vor trebui să împartă paturile în căminele improvizate. Cei care lucrează în timpul zilei vor avea paturile ocupate de schimbul de noapte în timp ce sunt la datorie și invers.