Antena Meniu Search
x

Foto Medic din SUA, căsătorit cu o româncă şi tată a 5 copii, ars de viu în maşina Tesla. Proces: uşile electrice nu s-au deschis

Maşina i-a devenit crematoriu unui medic în vârstă de 48 de ani, căsătorit cu o româncă şi tată a cinci copii. Bărbatul s-a zbătut în zadar să scape din Tesla cuprinsă de flăcări, în urma unui accident rutier. Uşile electrice ale autoturismului pur şi simplu nu s-au deschis, blocându-l într-o capcană mortală din care "ar fi putut fi salvat".

de Redactia Observator

la 27.05.2022, 11:47

Cinci copii au rămas orfani de tată, după moartea tragică a medicului Omar Awan. Bărbatul în vârstă de 48 de ani a murit sufocat în maşina sa Tesla Model S, după ce uşile electrice ale automobilului l-au blocat într-o capcană a morţii. Nici poliţiştii nu au reuşit să îl ajute la timp, aşa că victima şi-a dat ultima suflare pe scaunul şoferului, relatează Daily Star. Rudele susţin că cel decedat "ar fi putut fi salvat" şi au apelat la instanţa de judecată pentru a se face dreptate.

Sfârşit tragic. Omar Awan a murit blocat în maşina Tesla

Declaraţiile din Tribunal readuc în atenţia publică accidentul controversat petrecut în Florida, SUA, în luna februarie a anului 2019. Procesul a fost intenat de soţia medicului, Liliana Marcu Awan, care are origini româneşti. Avocaţii invocă "defecţiuni tehnice" în designul maşinii respective, care i-ar fi împiedicat pe oamenii legii să îl salveze pe Omar Awan.

Compania Tesla a respins acuzaţiile, însă un raport semnat de un ofiţer al Departamentului de Poliţie Davie, care a investigat accidentul, atestă faptul că mânerele portierelor nu ar fi funcţionat corespunzător. Acesta a declarat pentru NBC că uşile maşinii ar trebui să se deschidă automat în cazul unui eveniment precum cel întâmplat. "Mânerele sunt ... electronice şi nu funcţionează dacă vehicului rămâne, brusc, fără curent electric", a precizat el în documentul studiat de jurnaliştii americani. "Ofiţerii nu au putut sparge geamurile din cauza flăcărilor", a mai spus poliţistul.

Pe acelaşi subiect

Medicul "ar fi putut fi salvat", crede soţia acestuia

Medicul legist a stabilit faptul că victima a decedat intoxicată cu fum şi din cauza arsurilor, nu ca urmare directă a accidentului rutier propriu-zis. "Ar fi putut fi salvat. S-ar fi putut afla aici. Putea fi cu noi, alături de copiii săi", a mărturisit soţia lui Omar Awan, într-un interviu acordat recent. "Vreau să scutur oamenii şi să le zic: Ascultă, maşinile cu design futurist au beneficiile lor, dar au şi riscuri imense. Şi da, moartea e unul dintre ele", a adăugat femeia.

Conform documentelor legale consultate de sursa citată, compania Tesla a declarat că victima consumase alcool peste limita acceptată de lege, invocând un raport toxicologic întocmit de poliţie. De asemenea, a negat acuzaţiile privind defecţiunile tehnice sau de design.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Mapamond » Medic din SUA, căsătorit cu o româncă şi tată a 5 copii, ars de viu în maşina Tesla. Proces: uşile electrice nu s-au deschis