Antena Meniu Search
x

Imaginile disperării. Proteste violente în Shanghai, după ce autoritățile au transformat locuințele în unități de izolare Covid

Localnicii dintr-un complex rezidențial din Shanghai s-au revoltat după ce autoritățile au decis să folosească locuințele drept unități de izolare Covid. Violențele au izbucnit joi, iar imagini cu momentul ciocnirii dintre protestatari și autorități s-a viralizat pe rețelele sociale. 

de Redactia Observator

la 17.04.2022, 12:48

Vezi și

Incidentul a avut loc în complexul rezidențial din cartierul Pudong din Shanghai, unde mai multe persoane purtând combinezoane pentru protecție sanitară cu cuvântul „poliție” inscripționat pe spate au putut fi văzute ceartându-se cu locatarii. 

La un moment dat, autoritățile ridică mai multe persoane pe care le conduc spre dubă, iar pe fundal se aud ceilalți protestatari strigând "Aduceți-i înapoi", scrie NBC News.

Metropola Shanghai, aflată în epicentrul noului focar de COVID-19 din China, a raportat sâmbătă un număr record de 3.590 de cazuri simptomatice şi 19.923 de cazuri asimptomatice.

În total China a raportat 24.791 de noi cazuri de infectare, dintre care 3.896 simptomatice, conform unui anunţ făcut sâmbătă de Comisia Naţională pentru Sănătate. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Imaginile disperării. Proteste violente în Shanghai, după ce autoritățile au transformat locuințele în unități de izolare Covid