Mii de scrisori trimise de ANAF pentru impozitul pe venit. Fiscul face verificări când are suspiciuni de fraudă
Pentru 3,5% din impozitul pe venit pe care îl putem redirecţiona spre ONG-uri, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală vrea să se asigure că declaraţiile pe care le-a primit sunt reale, astfel le-a luat la puricat şi a trimis scrisori către contribuabili, acolo unde există neclarităţi.
De Cristina Oprea la 27.06.2022, 08:48Verificările pe care le face ANAF, în această perioadă, se bazează pe suspiciuni de fraudă.
Concret, în cele mai multe dintre cazurile în care ANAF a trimis scrisori către contribuabili vorbim de cazurile în care datele sau CNP-ul unei singure persoane apare pe mai multe declarații, ori de situații în care semnătura ridică semne de întrebare sau pixul cu care a fost completat documentul nu se potrivește de la un capăt la celălalt.
În aceste situații, ANAF îi anunță pe oameni cu ce date au fost înregistrate la birourile administrației financiare, către ce ONG ar urma să fie făcută donația reprezentând suma de maximum 3,5% din impozitul pe venit datorat și îi întreabă dacă datele înregistrate sunt cele corecte.
ANAF verifică donaţiile către ONG-uri
- Cine sunt cei 560.000 de români cărora ANAF vrea să le controleze averile. "Venim după voi!"
- ANAF pune tunurile pe persoanele fizice, de la 1 iulie: O jignire pentru oamenii cinstiţi să vadă că alţii îşi...
- Inspector ANAF din Cluj, prins după ce a luat mită 15.000 de euro. A căzut în plasa unui om de afaceri
În cazul în care răspunsul este da, oamenii nu au nimic de făcut și nu trebuie să răspundă în vreun fel scrisorii primite de la ANAF. În caz contrar, dacă nu își amintesc să fi optat pentru a face donația respectivă sau datele înregistrate nu sunt cele corecte, sunt rugați să anunțe Fiscul și au la dispoziție 30 de zile pentru acest lucru.
Dacă la expirarea perioadei, Fiscul nu înregistrează sesizări, va considera că datele pe care le-a înregistrat sunt corecte și va proceda la efectuarea de plăți către ONG-uri.