Staţiunea care a devenit cea mai scumpă de pe litoral. Cât plătesc turiştii pentru o shaorma
Mâncare la preţuri piperate, anul acesta, pe litoralul românesc. Cea mai scumpă staţiune, când vine vorba de mâncare, este Vama Veche. O familie cu un copil spune că, într-o săptămână, 4.000 de lei se duc doar pe hrană. Urmează îndeaproape în top Mamaia. În Eforie, în schimb, vacanţa se face cu bani ceva mai puţini.
De Redactia Observator la 26.06.2023, 22:50Mamaia a fost detronată în topul celor mai scumpe staţiuni de Vama Veche. Cel puţin, atunci când vine vorba de mâncare.
Turist: Ar merge un doi, trei lei mai puţin, sincer, că se adună. O ciorba e 30, 35 de lei cam aşa.
O șaorma a ajuns să coste cât o masă la restaurant, mai exact 41 de lei. Aşa că mulţi turişti fac economie în vacanţă şi cumpără de la magazin.
La restaurante, o apă plată costă dublu. Tot atât costă şi o bere, 12 lei. Pentru o cupă de îngheţată, se duc alţi 20 de lei.
- Tânărul care şi-a înscenat răpirea pentru a obţine bani de la mama lui, condamnat. I-a trimis un filmuleţ cu...
- Şi-a dat viaţa pentru a-şi salva soţia din faţa viiturii. Ultimele clipe din viaţa bărbatului mort în Arad:...
- Singura companie care operează pe Aeroportul din Brașov va suspenda zborurile
Astfel, o familie cu un copil ajunge să cheltuiască pentru o săptămână de vacanţă în Vama Veche aproape un salariu mediu pe economie.
În Mamaia, turiştii aleg în număr tot mai mare varianta restaurantelor cu autoservire
Turist: Am luat o porţie de piure cu aripioare, un piure cu cârnaţ. 70 de lei. Sunt exagerat de mari!
Turist: Faţă de anul trecut, mai scumpe. Acum, ce să faci, luăm un prânz, omul tot trebuie să mănânce.
Cristina Croitoru, manager autoservire: Avem şi meniul zilei, ciorbă la alegere, cartofi prăjiţi cu şniţel şi salata, 39 de lei.
În Mamaia, o ciorbă poate să coste şi 20 de lei, o shaorme 27 de lei şi o pizza mare până la 85 de lei.
Cea mai accesibilă stațiune de pe litoral rămâne Eforie Nord.
Turist: E o staţiune pentru tot românul. M-am simţit extraordinar, o săptămână am stat.
Turist: O ciorbă de văcuţă, un şniţel cu cartofi şi o sălăţică, la 52 de lei.
Georgiana Cristea, casieră autoservire: Avem şi meniul zilei, la 28 de lei
De la 1 iulie, când începe vârful sezonului estival, prețurile vor creste chiar și cu 50%.