Antena Meniu Search
x

Video Tânărul care şi-a înscenat răpirea pentru a obţine bani de la mama lui, condamnat. I-a trimis un filmuleţ cu el legat

Falsa răpire i-a adus o condamnare. Un tânăr din Teleorman a încercat să obţină bani de la mama lui după ce şi-a înscenat propria răpire. Şi-a rugat un prieten să îl filmeze legat, apoi a trimis imaginile mamei sale. Poliţiştii şi-au dat seama imediat că la mijloc este vorba despre o înşelăciune, iar acum judecătorii i-au şi dat o pedeapsă reală. 

Laurenţiu Rădulescu
de Laurenţiu Rădulescu

la 26.06.2023, 19:24

Vezi și

Aşa suna mesajul de ameninţare pe care l-a primit în ianuarie mama unui tânăr de 35 de ani din Teleorman: "Vă place cum este? Scrie în mesaj (n.r. câţi bani)! Citeşte mesajele! Vezi că scrie acolo şi numărul de cont. Aştept 10 minute".

Condamnat după ce şi-a înscenat răpirea

La prima vedere, fiul ei fusese sechestrat, iar femeia trebuia să plătească 1.500 de euro ca să-l salveze. În realitate, bărbatul s-a legat la mâini şi la picioare şi i-a trimis mamei filmările pentru a o convinge să-i trimită bani. 

"Mama tânărului a primit iniţial un mesaj pe telefon de la un număr necunosct. Un telefon care reclama răpirea, dar şi câteva imagini care îl arătau pe băiatul ei legat la gură cu un căluş. Speriată, a sunat la 112", transmite Laurenţiu Rădulescu, reporter Observator.

Alertaţi, poliţiştii au năvălit peste tânăr şi complicele său în apartament. Cei doi au recunoscut imediat că totul a fost o farsă pentru a face rost de bani ca să acopere un împrumut luat pentru băutură. "Şi-a făcut poze, le-a falsificat că este legat", povesteşte colegul de apartament al suspectului.

Pedepsele judecătorilor au venit astăzi. Tânărul care susţinea că este răpit a fost condamnat la doi ani şi jumătate cu suspendare. "Complicele bărbatului a primit pedeapsă cu executare şi asta pentru că era recidivist", adaugă Laurenţiu Rădulescu, reporter Observator. Ambele decizii pot fi contestate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Evenimente » Tânărul care şi-a înscenat răpirea pentru a obţine bani de la mama lui, condamnat. I-a trimis un filmuleţ cu el legat