Sute de case și pensiuni din Rânca, racordate ilegal la apă. Operatorul a început să instaleze apometre și să-i debranșeze pe cei care consumă fără să plătească
Sute de case de vacanţă, cabane sau pensiuni din Rânca sunt racordate ilegal la apă, iar proprietarii lor nu plătesc pentru acest serviciu. Situaţia a fost descoperită de compania de apă din Gorj. Aşa că, astăzi, cei care au refuzat să încheie contracte şi să-şi instaleze apometre, au fost debranşaţi.
De Diana Speretoiu la 04.11.2022, 20:47De aproape trei ani, compania de apă din Gorj încearcă să pună la punct reţeau în zona turistică Rânca. Pentru că mulţi dintre cei care deţin case de vacanţă sau pensiuni nu au contracte cu operatorul de apă, angajaţii societăţii i-au luat pe toţi la verificat.
Reporter Observator: "Se consumă apă în Rânca fără să se şi plătească?"
Rodica Dungă, reprezentant ApaRegio: "Asta e motivul pentru care noi vrem să intre toată lumea în legalitate deoarece consumul de apă este nejustificat comparativ cu numărul de contracte."
Mai multe echipe de muncitori au împânzit staţiunea şi au luat la verificat fiecare conductă de apă pentru a-i debranşa.
- Staţiunea Rânca, raiul hoţilor de apă. Au început debranșările și amenințările cu plângeri penale
- Reacția unui turist german, după ce a vizitat Transalpina. Hotelierii au pregătit deja primele reduceri și oferte...
- Urs flămând pe străzile din Rânca, sub privirile îngrozite ale oamenilor. Animalul a căutat mâncare prin...
"Partea asta este contorizată."
"Aici, la fel. S-a montat un apometru pentru a identifica cu exactitate consumul pe care îl are pensiunea."
Muncitorii au săpat şanturi de sute de metri lungime. Misiunea nu este însă uşoară, pentru că nimeni nu ştie cu exactitate unde sunt conductele de apă şi nici branşamentele. Şi nici proprietarii nu sunt de găsit.
"Acolo e."
"Acolo e problema."
"Dacă nu cumva o fi dincolo de căminul ăla."
"N-are nimic! Săpăm şi dincolo de cămin. Dacă nu, ne mutăm aici, la limită, dar dăm de el acum."
Pe strada principală din staţiune, din zecile de cabane de pe o parte şi alta a şoselei, doar una singură plăteşte exact cât consumă.
"Un consumator mare de apă, dar este contorizat. În rest, nu au apometre sau nu au contracte. Sunt şi fără contracte."
Operatorul de apă ameninţă cu dosare penale
Rodica Dungă, reprezentant ApaRegio: "Am dori cu bunăvoinţa consumatorilor, utilizatorilor, să intre toată lumea în legalitate, pentru că orice serviciu ar trebui plătit."
Până acum, au fost încheiate 200 de contracte, în timp ce, în staţiune sunt de cinci ori mai multe clădiri.